Už apiplėštą parduotuvę – į pataisos namus

Kovo 4 d. Šakių rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 25-erių metų Gelgaudiškio seniūnijos Pakalniškių kaimo gyventojui V. G. už parduotuvės apiplėšimą.

2015 metų spalio 15 d. apie 20 val. kaltinamasis V. G. užėjo pas pažįstamą A. D. ir paprašė paskolinti striukę, pirštines ir kepurę. Jis nesakė, kam tų daiktų jam reikia. A. D. nieko blogo neįtardamas padavė V. G. tuos drabužius.

Kaltinamasis V. G. spalio 16 d. apie trečią val. nakties, būdamas girtas, ėjo iš pažįstamų, sustojo ties parduotuve „Aibė“ Gelgaudiškyje, paėmė plytgalį ir išmušė plastikinių durų stiklą. Įsibrovęs į parduotuvės vidų paėmė du butelius degtinės, kuriuos pasidėjo prie durų, tuomet susigundė ir paėmė dar tris butelius. Paskui iš lentynų nugvelbė 7 pakelius cigarečių. Plėšiko grobio vertė 58,71 Eur. Šiuo grobiu nešinas jis nuėjo pas pažįstamą gelgaudiškietį J. J. Abu prisėdo prie vaišių stalo ir girtavo. J. J. teisme tvirtino, kad nežinojo, jog atsinešta degtinė yra vogta.
 
Kadangi naktį parduotuvėje apsaugos priemonės nesuveikė, tai apie vagystę parduotuvės darbuotojai sužinojo tik ryte atėję į darbą.

Kaltę V. G. dėl padaryto nusikaltimo pripažino, sutinka su pavogtų daiktų kiekiu ir kaina bei su išdaužto lango verte. Žalą kaltinamasis atlyginti žadėjo, kai įsidarbins. Jis pripažino, kad alkoholis turėjo įtakos nusikaltimo padarymui, žadėjo važiuoti užsikoduoti, kad galėtų gyventi blaiviai. Anksčiau, kaip pats minėjo, jis dėl alkoholizmo jau yra kreipęsis į medikus.

Lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad kaltinamasis prisipažino ir gailisi padaręs nusikaltimą, bet sunkinanti aplinkybė – kad nusikaltimą V. G. padarė apsvaigęs nuo alkoholio.

Šakių rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, pripažino V. G. kaltu padarius nusikaltimą ir už parduotuvės apiplėšimą skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę. Ją subendrinus su Šakių rajono teismo 2011 metų spalio 6 dienos paskirta likusia neatlikta bausme, paskyrė galutinę dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę ją atliekant pataisos namuose.

Kaltinamasis UAB „Gulbelė“ turės atlyginti 88,96 Eur padarytą turtinę žalą.

„Draugo” inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.