Girti keleiviai priešinosi pasieniečiams ir juos įžeidinėjo

pasienieciaiPasienyje su Rusija dokumentų patikrinimui sustabdę automobilį BMW Rociškių užkardos pasieniečiai sulaukė juo vykusių neblaivių keleivių pasipriešinimo ir įžeidinėjimų.

Nuotr. Pasipriešinusiems asmenims pradėtos administracinės bylos.

Šeštadienio vakarą VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai dokumentų patikrinimui kelyje Sudargas – Slavikai Rociškių kaimo ribose  sustabdė automobilį, kuriuo vyko penki asmenys. Ši vietovė yra specialiais ženklais nužymėtame pasienio ruože, kur privaloma turėti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus.
 
Pasieniečiams paprašius pateikti dokumentus paaiškėjo, kad vienas keleivis, 56-erių Šakių rajono gyventojas, jų neturi. VSAT pareigūnai iškart pastebėjo, kad jis yra neblaivus. Aiškinantis įvykio aplinkybes vyras pradėjo priešintis. Pasieniečiai iškvietė Šakių policijos pareigūnus, kurie keleiviui nustatė 0,7 promilės girtumą.

Rociškių užkardos pareigūnai sulaikė dar du automobiliu vykusius asmenis – 24-erių Šakių rajono ir 34-erių Kauno gyventojus. Jie irgi buvo apgirtę bei nepatenkinti, kad pasieniečiai tikrina dokumentus. Išlipę iš automobilio vyrai demonstratyviai viešoje vietoje gėrė alkoholinius gėrimus, įžeidinėjo VSAT pareigūnus. Šie iš pradžių dar bandė chuliganus nuraminti, tačiau pastarieji nepakluso ir toliau plūdosi. Sulaikomi abu keleiviai priešinosi.

24-erių Šakių rajono gyventojui policijos pareigūnai nustatė 1,64 promilės girtumą, 34-erių kaunietis atsisakė pūsti į alkotesterį.

Visi trys vyrai buvo pristatyti į VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardą. Dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo, t. y. dokumentų neturėjimo, ir pasipriešinimo 56-erių Šakių rajono gyventojui pradėtos administracinių bylų teisenos. 24-erių Šakių rajono ir 34-erių Kauno gyventojams pradėtos administracinių bylų teisenos dėl alkoholinių gėrimų gėrimo viešoje vietoje bei dėl pasipriešinimo VSAT pareigūnams. Bylas nagrinės teismas.

Po apklausų ir atlikus dokumentų formalumus, pasieniečiai sulaikytuosius paleido.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.