Pareigūnus bandė papirkti 10 eurų kyšiu

Vienas pagyvenęs Šakių seniūnijos gyventojas, siekdamas išvengti atsakomybės, nes vairavo transporto priemonę neblaivus ir neturėdamas teisės jos vairuoti, pareigūnams pasiūlė 10 eurų kyšį.

Spalio 9 d. vakarą Šakių mieste policijos pareigūnų buvo sustabdytas automobilis „Opel Astra“, kurį vairavo 59-erių metų rajono gyventojas A. K. Pareigūnams paprašius dokumentų, vairuotojas pateikė automobilio registracijos dokumentus bei pasą. Jis pasakė, kad vairuotojo pažymėjimo neturi. Kaip teigė pareigūnai, buvo matyti, kad asmuo visiškai girtas. Kaltinamasis A. K. to neneigė. Jis buvo nuvestas į policijos tarnybinį automobilį. Automobilyje, pareigūnams bandant nustatyti jo girtumą, padėjo 10 eurų kupiūrą ant porankio ir prašė netikrinti girtumo. Pareigūnams pasakė: „Duodu ant alaus ir skirstomės. Važiuoju po lėtukais namo.“ Policijos pareigūnai kelis kartus perspėjo vyriškį, kad už kyšio davimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Tik po kelių kartų A. K. įpūtė 3,47 promiles ir buvo pristatytas į policijos komisariatą.
 
Pats kaltinamasis A. K. teismui sakė, kad ne visas įvykio aplinkybes prisimena. Net neprisimena, iš kelinto karto įpūtė. Mena, kad policijos pareigūnai jo klausė, kodėl automobilio šviesos neįjungtos ir važiuoja su atviromis durelėmis. Teisme pasakojo, kad pareigūnams pasakė, kad baudą susimoka ir važiuoja toliau, kadangi, jo manymu, už tokį pažeidimą numatyta nedidelė bauda. Jis teisme teigė, kad lyg ir traukė 10 eurų iš kišenės. Nors jam atrodė, kad pinigus įsidėjo, bet galimai kupiūra jam išsprūdo. Jis tvirtino, kad pinigai buvo skirti ne kyšiui, o baudai sumokėti.

A. K. jau anksčiau buvo baustas administracine tvarka už vairavimą esant neblaiviam. Jam buvo paskirta bauda su teisės vairuoti atėmimu.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis kaltu prisipažino ir gailisi dėl savo veiksmų.

Šakių rajono apylinkės teismas A. K. pripažino kaltu ir skyrė galutinę bausmę – laisvės apribojimą šešiems mėnesiams, įpareigojant laisvės apribojimo laikotarpiu būti namuose nuo 22 val. iki 6 val. Be to, įpareigojo nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.