Kriminalai (2017-12-29)

Dingo
Gruodžio 21 d. apie 8.30 val. iš namų, esančių Gelgaudiškio mstl. Taikos g., išėjo ir negrįžo vyras (g. 1949 m.). Jo požymiai: apie 190 cm ūgio, stambaus kūno sudėjimo, žilstelėjusiais trumpais plaukais, su žilais ūsais, vilkėjo languotus juodai baltus marškinius, kurių vidus su baltos spalvos kailiu, vilkėjo pilkos spalvos sportines kelnes ir avėjo guminius batus.
Gruodžio 26 d. apie 14 val. iš Šakių vaikų globos namų išėjo ir iki šiol negrįžo globotinis (g. 2000m.).Vaikinas apie 1,80 m ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, šviesių plaukų, vilkėjo tamsias treningo kelnes ir tamsią striukę su gobtuvu.

Sumušė
Gruodžio 22 d. apie 21 val. UAB patalpose, esančiose Šakių sen. Daugėliškių k., neblaivų vyrą (g. 1963 m.), gyvenanrį Judrių k., šepečio kotu sumušė nepažįstamas asmuo.
Gruodžio 25 d. apie 10 val. Šakiuose, prie daugiabučio namo Griškabūdžio g., vyrą (g. 1999 m.) sumušė du pažįstami šakiečiai (g. 1992 ir 1975 m.).
 
Smurtavo
Gruodžio 23 d. apie 9 val. namuose, Sintautų sen. Veršių k., neblaivus vyras (g. 1972 m.) smurtavo prieš savo sugyventinę (g, 1982 m.). Įtariamasis sulaikytas.
Gruodžio 26 d. apie 11 val. namuose, Griškabūdžio sen. Patašinės k., neblaivus vyras (g. 1989 m.) smurtavo prieš savo žmoną (g. 1995 m.). Įtariamasis sulaikytas.

Vagystė
Gruodžio 23 d. apie 11 val. gautas pranešimas, kad Kidulių sen. Degėsių k. išdaužtas namo, priklausančio moteriai (g. 1943 m.), kuri šiuo metu išvykusi, langas ir patekta į vidų. Nuostolis tikslinamas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.