Kovoje dėl gyvūnų gerovės susivienijo policija ir veterinarai

Per šalį nuvilnijus nelegalių gyvūnų veisyklų skandalams, prie derybų stalo sėdosi dvi atsakingos institucijos – pirmadienį vykusiame Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus Dariaus Remeikos ir Lietuvos policijos generalinio komisaro Renato Požėlos susitikime pasirašyti trys svarbūs teisiniai dokumentai, kuriais sudaromos galimybės efektyviau ir operatyviau reaguoti į gyvūnų gerovei pavojų keliančias situacijas.

Nuo šiol abi institucijos užtikrins bendrą veiksmų planavimą ir koordinavimą, gavus pranešimą apie įtariamą žiaurų elgesį su gyvūnais bus numatyti aiškūs bendri veiksmų algoritmai.
 
Tokiais atvejais pareigūnai nedelsiant reaguos į informaciją ir, pasitelkę turimas pajėgas, vyks į įvykio vietą. Bus renkama, kaupiama ir analizuojama informacija apie prižiūrimoje teritorijoje gyvenančius asmenis, kurie, neturėdami tarnybos nustatyta tvarka išduoto leidimo, veisia gyvūnus verslo tikslais, ir tokia informacija perduodama teritoriniam VMVT departamentui. Susitarta organizuoti bendras netikėtas patikras įtariamose nelegaliose gyvūnų veisyklose.

VMVT įsipareigojo užtikrinti, kad gavus pranešimą apie žiaurų elgesį su gyvūnais, būtų organizuojamas operatyvus patikrinimas gyvūnų laikymo vietoje, būtų analizuojama, vertinama, sisteminama ir tikrinama gauta informacija.

Šalys įsipareigojo siųsti ekspertus, taip pat dalyvauti bendruose svarstymuose, pasitarimuose, diskusijose ir mokymuose ar renginiuose, susijusiuose su vartotojų teisių apsauga maisto ir su maistu susijusių paslaugų teikimo srityje, maisto sauga, kokybe, gyvūnų sveikata ir gerove, keistis turima informacija ir darbo patirtimi, bendradarbiauti tiriant teisės pažeidimus.

Sutarta teikti vieni kitiems nuolatinę metodinę pagalbą.

Taip pat sudaryta tarpinstitucinė darbo grupė, įgaliota spręsti aktualias gyvūnų gerovės ir apsaugos srityje kylančias problemas ir inicijuoti reikalingus pokyčius, būtinus teisės aktų pakeitimus. Šioje gyvūnų gerovės darbo grupėje dirbs Žemės ūkio ministerijos, Lietuvos policijos, VMVT, Lietuvos veterinarijos gydytojų ir Lietuvos smulkių gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacijų, Lietuvos kinologų draugijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir nevyriausybinių gyvūnų gerovės ir jų teisių apsaugos organizacijų atstovai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.