Aiškinasi, ar medis padegtas tyčia

gaisras klevas
Ar klevas, augantis greta Gelgaudiškio dvaro, buvo padegtas, aiškinasi ugniagesiai. Šimtametis medis degė ir anksčiau, maždaug prieš septynerius metus. I. Šeflerienės nuotr.


Antradienį Gelgaudiškio ugniagesių komanda vyko gesinti medžio – sidabrinių klevų alėjoje prie Gelgaudiškio dvaro degė šimtametis klevas. Kol kas aiškinamasi, ar tai nebuvo tyčinis padegimas.
 
Kad Gelgaudiškyje, Parko g., dega medis, liepos 18d. ugniagesiams gelbėtojams buvo pranešta 17.14 val. Atvykę Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Gelgaudiškio komandos ugniagesiai suskubo medį gesinti. Ugniagesiams teko panaudoti apie 8 kubus vandens, jie gesinimo darbus pabaigė po aštuntos valandos vakaro.

Ugniagesiai aiškinasi gaisro priežastį. Yra peržiūrimos vaizdo stebėjimo kameros. Tarp gelgaudiškiečių sklando įvairios versijos dėl užsidegusio medžio: vieni svarsto, kad medyje galėjo būti primesta šiukšlių, kažkam įmetus nuorūką jis ir užsiliepsnojo. Kitų nuomone, padegti medį galėjo po miestelį siautėjantys ir viską laužantys, daužantys trys nepilnamečiai.

Socialinėje erdvėje apie padegtą ilgaamžį klevą pasidalino ir Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ pirmininkė Ilona Šeflerienė, informuodama, kad vėl prie dvaro padegtas klevas, tas pats, kuris prieš keletą metų degė.

„Šį kartą ugnis ko gero jį pribaigė. Neabejoju, kad JIS turės būti nupjautas ir kuo greičiau. Šiuo metu reikia aptverti STOP juosta, nes bet kuriuo metu gali nugriūti. Vaikščioti paradiniu taku (iš dvaro priekio) PAVOJINGA. Nežinau kokio moralo reikia?? Gal jokio??

Juk nuo amžių amžinųjų vieni kūrė grožį, kiti jį naikino. Gaila jei tai padarė vaikai. Koks piktumas jų širdutėse gyvena? Kaip juos nuraminti, paguosti? Kokia veikla juos užimti? Koks pavyzdys juos augina, moko ir įkvepia tokiems darbams? Jei suaugęs žmogus???.......tuo neina patikėti“, – rašė (kalba netaisyta – red. past.) gelgaudiškietė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.