Vagys nurovė trečdalį česnakų lauko

cesnaku laukas
Trečiadienio rytą Slavikų krašto ūkininkai savo lauke neberado dalies česnakų derliaus, vagys bandė daržoves ir kasti, ir rankomis rauti, tad derlius tiesiog suniokotas. N. Žilionienės nuotr.

Trečiadienio naktį Slavikų seniūnijoje ilgapirščiai įsisuko į vietos ūkininkų auginimą česnakų lauką. Nurauta arba sunaikinta apie trečdalis derliaus.
 
Vagystę česnakų lauke Juškakaimio kaime trečiadienio rytą pastebėjo ūkininkai Žilioniai. Neringa Žilionienė apie tokį vandalizmą pasidalino savo feisbuko paskyroje.

„Liūdna, kai tiek įdedi darbo, meilės ir vilties, kad ir klientai paragaus mūsų užaugintų česnakų... Šios dienos vaizdas atvykus į laukus šokiravo. Vis dėlto yra dar netinginčių ir naktim nemiegančių... Išdarkė, išpjaustė ir išnešė česnakų... Ir nemažą kiekį... Tokiems žmonėms palinkėsim: Skanaus!!!“ – apmaudo neslėpė slavikietė ir prašė gyventojų pagalbos, kad galbūt ką nors įtartino kas pastebėjo.

Trečiadienį susisiekus su N. Žilionienė, moteris pasakojo, kad dar antradienio vakarą abu su vyru nuvažiavo iki 6 arų česnakų lauko, pasikasė dėžutę pasibandymui.

„Trečiadienio rytą vyras atvažiavo kasti jau visų česnakų, bet amo neteko pamatęs, kad jau nebėra ką kasti. Trečdalis derliaus nukastas. Apžiūrėjom, tai pastebėjom, kad kasta su kažkokiu aštriu įrankiu, bet ne su kastuvu. Bandyta ir su rankomis rauti, tad gumbų ir žemėje likę, tik nutraukti česnakų laiškai“, – pasakojo ūkininkė.

N. Žilionienės teigimu, česnakų laukas yra gretimai vieno senjoro sodybos bei žvyrkelio. Ūkininkai į policiją dėl vagystės nesikreipė.

„Manau, vis tiek vagies nesuras. Feisbuke paviešinau. Spėju, kad pasidarbavo vietinis žmogus, turėjo žinoti, matyti, kur yra tas česnakų laukas“, – svarstė ūkininkė pridurdama, kad nuostolis nemenkas, kai šiuo metu už šiųmečių česnakų kilogramą prašo nuo 6 iki 8 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.