Pažeidėjų laukia rimti nemalonumai

Šakių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų reikalavimų sustoti nepaisęs neblaivus automobilio vairuotojas spruko į artimiausią sodybą. Sulaikymo metu automobilio keleivis, taip pat neblaivus, įsivėlė į konfliktą su pasieniečiais, todėl vyrą teko tramdyti antrankiais.
 
Spalio 2 dienos pavakare VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pareigūnai pasienyje su Rusija ties Šakių rajono Šilgalių kaimu patikrinti stabdė lengvąjį automobilį „Volkswagen Golf“. Vairuotojas nepakluso uniformuotų pasieniečių reikalavimui sustoti, padidino greitį ir pasuko į artimiausią Šilgalių kaimo sodybą. Bėglį atsiviję pasieniečiai automobilio vairuotojo paprašė pateikti asmens bei transporto priemonės dokumentus. Toks VSAT pareigūnų reikalavimas supykdė mašinos keleivį, – jis pradėjo koneveikti pasieniečius, plūdosi necenzūriniais žodžiais, stumdėsi bei priešinosi sulaikomas. Vyrą teko tramdyti fizine jėga bei antrankiais.

Įtarę, kad abu automobiliu vykę asmenys yra neblaivūs, pasieniečiai iškvietė policijos ekipažą. Automobilį vairavęs 33 metų Vilkaviškio rajono gyventojas į alkoholio tikrintuvą pripūtė 1,57 promilės. Tame pačiame rajone gyvenantis keleivis, priešinęsis pasieniečiams, taip pat buvo neblaivus. Jam nustatytas 0.56 promilės girtumas. Dabar abiem nuotykius mėgstantiems vyrams gresia rimti nemalonumai. Vairuotojui teks aiškintis kelių policijos pareigūnams dėl transporto priemonės vairavimo apsvaigus nuo alkoholio. Dvi administracines teisenas pradėjo ir pasieniečiai. Vairuotojui gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų dėl nepaklusimo uniformuoto VSAT pareigūno reikalavimams sustabdyti transporto priemonę.

Automobilio keleivis, kurį pasieniečiams teko raminti surakinant antrankiais, taip pat turės atsakyti už teisėtų VSAT pareigūnų nurodymų bei reikalavimų nevykdymą. Sprendimą šioje byloje priims Šakių rajono apylinkės teismas, kuriam bus perduota surinkta tyrimo medžiaga. Už tai gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.