Pasieniečiai paminėjo užkardos atidarymo dešimtmetį

pasienis suo2Spalio  15 dieną VSAT Pagėgių rinktinė pakvietė pasieniečius ir gausų būrį svečių į Kudirkos Naumiestį, kur iškilmingai paminėtas Kudirkos Naumiesčio užkardos atidarymo 10–metis.
 
Nuotr. Didelio  visuomenės dėmesio  sulaukė  parodomąją programą su tarnybiniais šunimis pristatę pasieniečiai kinologai bei Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai.
 
Šventė prasidėjo  Kudirkos Naumiesčio  užkardos teritorijoje, kur išsirikiavo Pagėgių rinktinės vėliavos grupė, rinktinės vadovybė, užkardų vadai, skyrių viršininkai, Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai ir VRM reprezentacinis pučiamųjų orkestras. Kudirkos Naumiesčio bažnyčioje Šv. Mišios buvo aukojamos už pasieniečius,  sakralinės muzikos kūrinius atliko VRM reprezentacinis pučiamųjų orkestras.

Iškilmingoje ceremonijoje miestelio aikštėje prie Vinco Kudirkos muziejaus dalyvavo  VSAT vadas generolas Vainius Butinas,  Šakių rajono meras Juozas Bertašius,  buvęs Krašto apsaugos departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas, vėliau – Krašto apsaugos viceministras bei buvęs VSAT vadas dimisijos pulkininkas Jonas Algimantas Paužolis,  Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis, svečiai iš Vilkaviškio ir Šakių rajonų apylinkių teismų bei prokuratūrų,  Pagėgių rinktinės vadas, jo pavaduotojai, skyrių viršininkai, užkardų vadai ir kiti svečiai.   

Iškilmingos rikiuotės metu VSAT vado V. Butino padėkos raštu už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą  apdovanotas  Sargybų skyriaus  vyresnysis pasienietis, vyresnysis puskarininkis Vygintas Kuras.

Kudirkos Naumiesčio užkardos atidarymo 10- ties metų jubiliejaus proga už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą  VSAT pasižymėjimo ženklu „Pavyzdingas  pasienietis” (sidabro spalvos) apdovanotas  Sargybų skyriaus vyresnysis pasienietis jaunesnysis puskarininkis Tomas Stanaitis. Pagėgių rinktinės vadas  Rimantas Timinskis pareiškė padėką  Sargybų skyriaus specialistui vyresniajam leitenantui Dainorui Antanaičiui  bei  Sargybų skyriaus specialistei vyresniajai leitenantei Aistei Jankauskaitei. J. A. Paužolis įteikė liudijimus buvusiems pasieniečiams, atsiliepusiems į Tėvynės kvietimą ir stojusiems į atkuriamą Lietuvos kariuomenę ginti Lietuvos laisvės ir nepriklausomybės iki 1993 m. rugpjūčio 31 dienos,- Rusijos ginkluotųjų pajėgų išvedimo iš Lietuvos datos. Kudirkos Naumiesčio užkardos vadą Dainių Stepšį ir visą kolektyvą pasveikino Šakių rajono meras Juozas Bertašius ir kiti susirinkę svečiai.

Po oficialiosios dalies pareigūnai, svečiai ir miestelio gyventojai  stebėjo VRM reprezentacinio pučiamųjų orkestro atliekamą nuotaikingą programą. Didelio  visuomenės dėmesio  sulaukė  parodomąją programą su tarnybiniais šunimis pristatę pasieniečiai kinologai bei Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai. Į Kudirkos Naumiesčio  užkardą atvykę svečiai ne tik apžiūrėjo užkardos istoriją menančius stendus, bet ir išklausė nuotaikingą akordeonistų iš Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos bei  Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos  programą.

Kudirkos Naumiesčio pasieniečiai visus šventės  dalyvius pavaišino pasienietiška koše, žuviene ir arbata.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.