Naumiestiečio verslininko žudikas pripažintas pavojingu recidyvistu

kioskasPraėjusių metų gruodžio 23 dieną Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį Kudirkos Naumiesčio gyventojo, vietinių gerai žinomo ir gerbiamo gėlių pardavėjo Vytauto Valavičiaus žudikams. Vienas iš jų pripažintas pavojingu recidyvistu - jam už grotų teks praleisti septyniolika gyvenimo metų.  Kitas - nubaustas  subendrinta šešerių metų laisvės atėmimo bausme.
 
Nuotr. Kudirkos Naumiesčio gyventojai 2012 metų rugsėjo 11 dieną žvakių liepsnelėmis ir gėlėmis pagerbė darbo vietoje žiauriai nužudyto V.Valavičiaus atminimą.
 
2012 metų rugsėjo 11 dieną Kudirkos Naumiestį sukrėtė kraupi žinia apie žiauriai nužudytą 57 – erių metų verslininką V. Valavičių, prekiavusį gėlėmis jam priklausiusiame kioskelyje „Sodyba“. Iš karto po įvykio rajono policijos pareigūnai sulaikė du anksčiau teistus bendrus, kurie ir įvykdė šį kraupų nusikaltimą.

Bylos duomenimis, apsvaigę nuo alkoholio vietiniams gerai žinomi, ne vieną kartą anksčiau už grotų sėdėję kaltinamieji Artūras Polovnikovas ir Nerijus Kikis, užėjo į paviljoną, ketindami apiplėšti gėlių pardavėją. Grasindami panaudoti fizinį smurtą nukentėjusiojo V. Valavičiaus atžvilgiu, jie reikalavo pinigų ir jį sumušė. Tuomet A. Polovnikovas, peržengdamas bendrininkų susitarimo ribas, nusprendė gėlininkui atkeršyti, mat prieš tai jam teko keletą metų praleisti nelaisvėje dėl bandymo apiplėšti jo butą. Tęsdamas fizinio smurto veiksmus,  A.Polovnikovas užnėrė kelnių diržu kilpą naumiestiečiui ant kaklo ir veržė, kol pasmaugė. Tuo metu jo bendras N.Kikis stovėjo prie durų stebėdamas egzekuciją.

Pagrobę šaltakraujiškai nužudytam naumiestiečiui priklausantį turtą: rankinę, 15 litų, mobiliojo ryšio telefoną ,,Nokia 2690“, abu vyrai paliko ant grindų be gyvybės ženklų gulintį V. Valavičiaus kūną ir nuėjo į jo butą. Pagrobtais raktais atsirakinę durų spyną, ieškojo pinigų, tačiau nieko neradę, sugrįžo atgal į kioską. Norėjo įsitikinti, ar nepražiūrėjo, gal visgi čia ras pinigų. Tačiau nieko nepešę, paėmė kioske rastas gėles ir dalijo jas gatvėje sutiktoms moterims.

Teismas pripažino, kad iki tol devynis kartus teistas A.Polovnikovas, neišnykus ankstesniems teistumams, padarė dar vieną labai sunkų nusikaltimą, todėl  jį pripažino pavojingu recidyvistu ir skyrė subendrintą septyniolikos metų laisvės atėmimo bausmę. Pirmuosius penkerius metus A.Polovnikovas ją turės atlikti kalėjime, likusius dvylika metų - pataisos namuose. Į bausmės laiką įskaičiuotas kardomasis jo kalinimas nuo 2012-09-11 iki 2013-12-22.

N. Kikis, perkvalifikavus nusikalstamą veiką, V.Valavičiaus nužudymo byloje pripažintas kaltu tik dėl plėšimo. Kadangi suėmimo metu jis buvo dar du kartus teistas dėl anksčiau įvykdytų nusikaltimų, N.Kikiui paskirta subendrinta  šešerių metų laisvės atėmimo bausmė, atliekant ją pataisos namuose. Į bausmės laiką įskaičiuotas jo kardomasis kalinimas nuo 2012-06-25iki 2012-06-27 ir nuo 2012-09-11 iki 2013-12-22.

Nužudytojo V. Valavičiaus seseriai B. L. iš A.Polovnikovo Kauno apygardos teismas priteisė 200 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimui. Nors kaltinamasis teisme tam neprieštaravo, tačiau neturi pajamų ar turto, kad būtų reali galimybė žalai atlyginti. Be to, iš jo priteista ir 4510 Lt turtinės žalos atlyginimo suma. Kadangi abu vyrai  iš nužudytojo pagrobė turto už 135 Lt, tad ši suma bus išieškota solidariai iš abiejų kaltinamųjų.      

Nuosprendis Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą gali būti skundžiamas per 20 dienų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.