Mugėje dominavo margučiai

muge marguciai
Nuotr. Birutė Pališkienė pasakojo, kad Šakių Neįgaliųjų dienos užimtumo centro nariai mugei labai ruošėsi: numargino įvairiais būdais margučių, pagamino šventinių atvirukų ir dar visokių darbelių pridarė.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ  

Į Velykinę rankų darbo gaminių mugę Zanavykų muziejus pakviečia jau trečią kartą. Lankytojus pasitiko apie dvidešimt prekeivių ne tik iš mūsų rajono, bet ir Jurbarko, Kauno bei Alytaus. Į  mugę užsukę lankytojai galėjo nusipirkti nuo verbos šakelės iki įmantriausių margučių. Tiesa, prekeiviai pasigedo gausesnio pirkėjų būrio.

Didžiosios Velykų šventės simboliu – margučiais mugėje prekiavo bene daugiausiai. Įvairiausių margučių raštų ir spalvų magija traukė akį, įvairiausių marginimo būdų prigalvota...

Štai Šakių Neįgaliųjų dienos užimtumo centro nariai kiaušinius margino dekupažo būdu, Aldona iš Rociškių kiaušinius apnėrė įvairiaspalviais siūlais, o lukšietė Eugenija Urbonavičienė kiaušinius dekoravo popierinėmis detalėmis.

„Tereikia susukti spalvotą popieriaus lapą į tūtelę, ją sukarpyti ir iš gabaliukų suklijuoti jums patinkančią mozaiką. Aš šiemet pagaminau pelėdžiukų, zuikių“, – pasakojo moteris.

Beje, patikusį margutį mugėje galėjai nusipirkti už vieną eurą.

Griškabūdiečio Eirimo Martūno rankose medžio gabalas virsta Prakartėle, šaukštu, pjaustymo lentele. O mugei jis išdrožė pasakorių, kurį už septynis eurus jau susigundė įsigyti vienas pirkėjas. Medžio drožinių siūlė ir medžio drožėjas iš Bundzų kaimo (Šakių sen.).

„Eidamas pro seną namą, kad kirvarpos visai negraužtų, paėmiau namo sienojų, jį apdailinau, į vidų įstačiau žvakelę. Ir praktiška, ir originalu“, – šmaikštavo bundziškis Saulius Arštikaitis.

Populiarūs mugėje buvo Slavikų pagrindinės mokyklos moksleivių pagaminti inkilai, jais po penkis eurus šauniai prekiavo Lukas.

Kvapnių ir gardžių kepinių mugėje taip pat nestigo: Sudargietės prikepė grybukų, greta ant stalo savo pirkėjų laukė slavikietės Danutės iškeptos eglutės, kilogramas jų kainavo dešimt eurų.

Išmanūs mugės prekeiviai pasirūpino, kad Velykų bobutė turėtų ką atnešti dovanų: kauniečiai siūlė kvapnių muiliukų, griškabūdietė bitininkė Gailina siūlė sveikatos rinkinį „Korys su medumi ir duonele“, o kur dar siūlomi įvairūs rankų darbo papuošalai, tekstilės gaminiai bei žvakės. Už penkiasdešimt centų šakietis Rimas siūlė jau apsirūpinti verbos šakele, pirmą kartą mugėje dalyvavo plokštietis Vaidas, vaikinas dekupažavo butelius.

Ši mugė turi jau savo nuolatinius prekeivius ir nuolatinius lankytojus bei pirkėjus. Nors prekeiviai lūkuriavo daugiau ateinančių pirkėjų, šnabždėjosi, kad galbūt trūko reklamos, o ir mugė galėtų vykti kitoje vietoje, pavyzdžiui, miesto parke, bet viena rankdarbių mylėtoja ramino nepatenkintus sakydama, kad ji kepa, mezga, nori parduoda, nori dykai žmogui atiduoda.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.