Konfliktinės situacijos vertinimas – iš ESO pozicijų

Šių metų liepos 21 dienos „Draugo“ laikraštyje publikuotas straipsnis „Reformų įkarštyje liko pamiršta vartotojų aptarnavimo kokybė“, kuriame pateikta informacija apie Energetikos viceministro Egidijaus Purlio susitikimą su rajono vadovais bei ūkininku Tomu Skaizgiriu. Susitikimo metu netrūko aštrių pasisakymų dėl Energijos skirstymo operatoriaus (ESO)veiklos, teikiant paslaugas ūkininkui T. Skaizgiriui.

Reaguodamas į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, susijusią su T. Skaizgirio valdomų objektų prijungimu prie ESO skirstomųjų tinklų įrenginių, ESO Komunikacijos skyriaus vadovas Martynas Burba kreipėsi į „Draugo“ redakciją, apgailestaudamas, kad diskusijos metu nebuvo sudarytos sąlygos pasisakyti ESO atstovams, kadangi į susitikimą su viceministru jie nebuvo pakviesti. Norėdamas patikslinti straipsnyje minimus faktus bei apginti ESO dalykinę reputaciją, Komunikacijos skyriaus vadovas M. Burba dėl kilusios konfliktinės situacijos pateikė ir ESO komentarą:
 
„Norime patikslinti faktines šios istorijos aplinkybes. 2017 m. sausio 16 d. ESO specialistai per 4 dienas nuo paraiškos gavimo pateikė Tomo Skaizgirio valdomų objektų prijungimo technines sąlygas, reikalingas ruošti techninį projektą. Nors projektavimo paslaugas teikia ir ESO, klientas pasirinko projektavimo paslaugas pirkti iš jo pasirinkto projektuotojo.

Kliento parengtą projektą gavome tik po 6 mėnesių nuo pirminių techninių sąlygų parengimo. Šiame laikotarpyje gavome prašymą keisti technines sąlygas, kurias pakoregavome per 5 darbo dienas. Projektą derinimui gavome tik liepos 14 dieną. Deja, pateiktame projekte buvo aptikta klaidų, tad jis grąžintas tikslinimui. Liepos 24 d. gavome patikslintą projektą, kurį suderinome ir patvirtinome per 1 dieną.

Pateikiame įvykių chronologiją:
1. 2017-01-12 gauta paraiška dėl sandėlio Mokyklos g. 24, Liepalotų k., Lukšių sen., Šakių r. sav. prijungimo prie skirstomųjų įrenginių.
2. 2017-01-16 paruošėme technines sąlygos. Projektą klientas nusprendė rengti pats.
3. 2017-05-26 gautas kliento projektuotojo prašymas dėl sąlygų pakeitimo.
4. 2017-06-01 parengtos kliento parašymu atnaujintos sąlygos.
5. 2017-07-14 projektuotojai pateikė parengtą projektą pirminiam derinimui.
6. 2017-07-19 patikrinus pateiktą medžiagą ir aptikus klaidų, projektas buvo grąžintas projektuotojui.
7. 2017-07-24 gautas patikslintas techninis projektas.
8. 2017-07-25 suderintas ir patvirtintas projektas. Laukiame, kada klientas gaus servitutą ir tuomet parengsime prijungimo sutartį.

Taip pat pažymime, jog projekto derinimo metu nei klientas, nei projektuotojas nesikreipė į ESO specialistus su prašymu suteikti konsultacijos ar pagalbos, siekiant kuo greičiau atlikti prijungimo darbus.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.