Poreikiai gerokai didesni nei galimybės

Savivaldybės taryba patvirtino savivaldybės melioracijos darbų 2020 m. programą, kurios įgyvendinimui iš viso numatyta 320 tūkst. eurų.

Skelbiama, kad atlikus programoje numatytus darbus bus pagerinta apie 1 tūkst. 640 ha žemės ūkio naudmenų būklė, suremontuota apie 13–14 km griovių, apie 151 vnt. drenažo žiočių, apie 19 vnt. vandens pralaidų, atlikti tilto remonto darbai, atlikti aštuonių užtvankų priežiūros darbai. Vadovaujantis ūkininkų, žemės savininkų, seniūnų bei gyventojų raštiškais prašymais, bus atliekami avarinių gedimų remonto darbai valstybei priklausančiuose melioracijos statiniuose, kiti darbai.
 
Pasak savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vedėjos Irenos Žemaitienės, prašymų tvarkyti melioracijos sistemas gaunama labai daug, kai kur nusidėvėjimas siekia net 80 ar 90 proc.

„Dotacija sumažėjo tik 1 tūkst., bet poreikis rajonui paskaičiuotas 30 mln., kad galėtume sutvarkyti melioracines sistemas. Ką padarysime už tuos 320 tūkst., turbūt visiems suprantama“, – viename iš komiteto posėdžių kalbėjo vedėja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.