Nupirko per brangiai?

grigaitieneRajono savivaldybė už 119 tūkst. litų nupirko tris socialinius vieno kambario butus. Tiesa, dėl kai kurių iš jų kainos diskutuota ir manoma, kad ji per didelė.

29.36 kv.m bendro ploto būstas už 35 tūkst. litų nupirktas Šakiuose, Vytauto gatvėje, 31.37 kv.m. butas už 50 tūkst. įsigytas Šakiuose, Šaulių gatvėje, ir 32.28 kv.m. butas už 34 tūkst. litų nupirktas Gelgaudiškyje, Mokyklos gatvėje.

Pasak Biudžeto ir turto skyriaus vedėjos Egidijos Grigaitienės, iš viso buvo pateiktos tik keturios paraiškos, tad tik viena iš jų buvo atmesta (siūlytas butas Šakiuose, Kęstučio gatvėje). „Maniau, kad būsime apversti paraiškomis, bet taip nebuvo“, - situaciją apibūdino vedėja. Kodėl sulaukta tik tiek siūlymų, sunku atsakyti. Yra manančių, kad trūko informacijos, nes realiai galėjo būti pasiūlyta daug daugiau variantų.
 
Ūkio komiteto posėdžio metu diskutuota, kad kai kurių minėtų būstų kainos gerokai užkeltos. Pasak komiteto pirmininko Henriko Zarembos, šiuo klausimu gali padėti ir UAB „Šakių šilumos tinklai“, kurie žino laisvus butus ir kartais už juos tektų padengti tik įsiskolinimus, yra tokių, kurie niekam nepriklauso. „Manau, kainos užkeltos dvigubai. Ateityje į tai reikėtų labiau atsižvelgti, labiau išdiskutuoti“, - ragino pirmininkas. Jam pritarė ir kiti posėdžio dalyviai. Gerokai per brangus posėdžiaujantiems pasirodė Gelgaudiškyje įsigytas būstas.

Dar vienas faktas – visi butai bus šildomi centralizuotai, tad ar taip nebus sudarytos sąlygos skolų augimui? Šiai minčiai pritarė daugelis Ūkio komiteto posėdžio narių bei E. Grigaitienė, teigusi, kad taip savotiškai „programuojamos skolos“. Ūkio komiteto posėdžio metu diskutuota, kad jei butai būtų šildomi autonomiškai, o ne centralizuotai, tam būtų kur kas mažesnės galimybės.

Kaip bebūtų, Biudžeto ir turto skyriaus vedėja atkreipė dėmesį, kad čia jau galutinė ataskaita ir komisija viską įvykdžiusi bei apžiūrėjusi, tad nieko pakeisti negalima. Galų gale, kaip minėjome, teko rinktis tik iš keturių variantų, buvo numatyti tam tikri reikalavimai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ko tikitės iš perrinkto šalies Prezidento?

klausimelis 05 28Vilma iš Šakių:

Be abejo, kad dalyvavau rinkimuose. Rezultatus žinau. Iš antrai kadencijai perrinkto šalies vadovo tikiuosi stabilumo. Gal mažiau reikėtų pyktis su kaimynais. Ne viskas Prezidento galiose, jei žmonės tikisi, kad jis pensijas gali pakelti. Visgi nemanau, kad čia daug kas pasikeis. Tas pats bus. Plauks pasroviui ir viskas. 

klausimelis 05 28 2

Alma iš Šakių:

Aš manau, kad Gitanas Nausėda priims svarbių sprendimų. Ypač reikia švietimo, sveikatos srityje. Iki šiol švietimo ministro neturime. Sveikatos srityje labai daug ko trūksta. Šitokios eilės patekti pas gydytojus. Čia taip tiek Šakiuose, tiek Kauno klinikose. Per tą laiką, kol prieini pas gydytoją, ir numirti galima. Dabartinis Prezidentas, manau, tinkamai atstovavo mūsų šaliai. O dėl santykių su Rusija sunku ką nors komentuoti.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.