Pokyčiai darbo rinkoje – niūrūs

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, lapkričio 1 dieną apskrityje buvo registruoti 10686 bedarbiai arba 10.1 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų. Šakių rajone, lyginant du paskutiniuosius mėnesius, bedarbių įregistruota 96 daugiau.

Nuo metų pradžios Šakių rajone registruoti 3279 darbo ieškantys asmenys. Spalį buvo 364 nauji bedarbiai, tai 96 žmonėmis daugiau nei ankstesnį mėnesį. Bedarbystė padidėjo daugiau nei 32 proc.

Spalio mėnesį Šakių rajone darbdaviai registravo 280 laisvų darbo vietų, iš kurių 182 terminuotam, 98 neterminuotam darbui.

Praėjusį mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos pasiūlytomis užimtumo paslaugomis pasinaudojo 1613 asmenų, iš jų Šakių savivaldybėje – 467. Per mėnesį įdarbinta 290 šakiečių, dar 130 pasiūlyta dalyvauti remiamo užimtumo priemonėse, 47 pradėjo savarankišką veiklą įsigiję verslo liudijimus.

Iš Šakių savivaldybėje užsiregistravusių bedarbių – 6 proc. niekur nedirbę, apie 27 proc. – nedirbę dvejus ir daugiau metų, 28 proc. – vyresni nei 50 m.; 19 proc. – jaunimas iki 25 m. amžiaus.

Kaip buvo ankstesniais mėnesiais, taip ir spalį, didžiausia bedarbystė slegia Barzdų seniūniją – 18.4 proc. Slavikų seniūnijoje bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus žmonių buvo 15 proc., Griškabūdžio – 14.9 proc., Sudargo ir Žvirgždaičių seniūnijose – po 14.2 proc. Mažiausias nedarbas fiksuotas ir, lyginant du paskutinius mėnesius, šiek tiek sumažėjo Kriūkuose – 4.6 proc. Lekėčių seniūnijoje bedarbystė siekė 6.5 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.