Fondas pasiryžęs finansuoti jaunimo verslo idėjas

Praėjusį ketvirtadienį rajono savivaldybės taryba patvirtino naują Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo nuostatų redakciją. Greta visų kitų paramos formų atnaujintas jaunimo verslo idėjų finansavimas. Paraiškos paramai gauti priimamos nuo birželio 3 iki 28 dienos Šakių verslo informacijos centre.
 
Per ketverius metus nuo Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo nuostatų patvirtinimo rajone verslo srityje pasikeitė daugelis dalykų: pati verslo aplinka, ekonominės sąlygos verslui kurti ir plėtoti, demografinė situacija, verslo veiklų prioritetai, įstatyminė bazė ir kt. Tad atsirado objektyvios  sąlygos iš esmės koreguoti Fondo nuostatus. Pasak Verslo plėtros fondo pirmininko Dariaus Mikelionio, keisti kai kuriuos nuostatų punktus privertė ir pastarųjų dvejų metų Fondo tarybos veikla, kurios metu, svarstant paraiškas paramai gauti, buvo galima įžvelgti pareiškėjų nekompetentingumo, nesąžiningumo ar net piktnaudžiavimo atvejų.

Fondo tarybos posėdžių metu prieita nuomonės, kad itin svarbu skatinti ir jaunimo (iki 29 metų) verslumą, todėl naujoje Fondo nuostatų redakcijoje numatyta atskira remiama priemonė – jaunimo verslo idėjų finansavimas. Maksimali galimos paramos suma – 10 tūkst. litų. Paraiškoje pateiktą idėją privaloma pagrįsti konkrečiu verslo planu, kuriame atsispindėtų jos inovatyvumas, tikslingumas, rinkos situacijos matymas, minimali finansų prognozė ir kiti aspektai. Kadangi paramos sutartis bus pasirašoma tik su juridiniu asmeniu, jaunas žmogus privalės įkurti savo įmonę, kurioje  bus sukurta bent viena darbo vieta, išskyrus vadovo (iki 29 metų) ir finansininko, konkrečiai verslo idėjai įgyvendinti. Jei šios sąlygos nebus įgyvendintos, tai iki kito paraiškų paramai gauti rinkimo etapo pabaigos, parama bus grąžinama atgal į Fondą. Apie šį sprendimą paraiškos teikėjas bus informuojamas raštu per 10 kalendorinių dienų nuo sprendimo priėmimo.

Finansinę paramą iki šiol Fondas teiks ir visoms buvusioms verslo plėtros priemonėms: įmonės steigimo išlaidų ir įrangos įsigijimo kompensavimas, kai naujai besikuriančioms įmonėms bei fiziniams asmenims, sukuriantiems bent 1 naują darbo vietą, padengiama iki 80 proc., bet ne daugiau nei 1 tūkst. litų;  rajono verslo bendruomenės interesus reprezentuojančių rinkodaros ir parodų dalinis išlaidų, teritorinio planavimo dokumentų ir techninių projektų parengimo išlaidų dalinis padengimas iki 50 proc., bet ne daugiau nei 5 tūkst. litų; verslo planų, paraiškų finansinei paramai iš kitų fondų gauti parengimo išlaidų dalinis padengimas iki 50 proc., bet ne daugiau nei 3 tūkst. litų; paskolos palūkanų dalinis padengimas – kai savivaldybė Paramos gavėjui iš Fondo lėšų padengia verslo paskolos pirmų dvejų metų palūkanų dalį ne didesnę kaip 5 tūkst. litų.

Paraiškos paramai gauti bus priimamos nuo birželio 3 iki 28 dienos Šakių verslo informacijos centre. Vienas pareiškėjas Fondo parama gali pasinaudoti tik vieną kartą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.