Kaukės padeda pajusti šokančią sielą

balio kaukes
15 norinčių atrasti save žmonių, padedami teatro ir kino aktoriaus Leonardo Pobedonoscevo, aiškinosi, kaip mūsų gyvenimą veikia kaukės ir kaip naudojant kūnui skirtas praktikas atverti protą bei vaizduotę. Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 9 dieną pakviestas patyriminio seminaro organizatorės Jūratės Arštikaitienės į Šakius buvo atvykęs teatro ir kino aktorius Leonardas Pobedonoscevas, kuris vedė renginį su Sakralinėmis Balio (Indonezijos) kaukėmis. Balyje vyras susipažino su mokytoju Per Brahe (Mr. Topeng), kuris jam padėto atrasti ryšį tarp Michailo Čechovo aktorinės sistemos ir hindu kultūros – Balio salos kaukių ir tradicinių šokių.
 
„Per keturis metus Balio saloje turėjau gerokai per šimtą praktinių užsiėmimų, vedžiau daugiau nei šimtą su šiais atradimais susijusių pamokų. Atėjo laikas susitikti ir dalintis patirtimi kelionėje į save“, – dalinasi „Master of calm (Ramybės meistro)“ puslapyje savo patirtimi L. Pobedonoscevas.

Grupiniame seminare, kuriame dalyvavo 15 žmonių, buvo aiškinamasi ir diskutuojama, kaip kaukės veikia mūsų koncentraciją, atveria vaizduotę ir kūrybinį įkvėpimą, kaip kūnui ir protui skirtoms praktikoms padedant galima „paleisti protą“ ir pajusti, kaip siela šoka. Visas užsiėmimas bei savęs atradimo procesas truko apie keturias valandas.

„Kaukės šiandien ypač dažnas reiškinys mūsų gyvenime. Kartais taip susigyvename su jomis, kad net pradedame galvoti, jog tai ir esame mes... Kai aš pradėjau gyvenime skirti savo kaukes, tapo nepaprastai lengva ir įdomu gyventi. Man tapo labai lengva jas keisti, aš sunaudoju minimaliai mažai energijos, man nesunku nei su viena iš jų atsisveikinti, nes puikiai suvokiu, kad tai nesu Aš“, – dalinosi savo atvirais išgyvenimas po patyriminio seminaro „Facebook“ paskyroje J. Arštikaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.