Miesto eglė įžiebta ir Šakiuose

sakiu miesto egle2022
Šakių miesto skvere sužibo ne tik eglė, bet šventiškai pasipuošė ir karilionas, padabintas didžiuliu kaspinu, lempelėmis nušvito ir kai kurie skvero medžiai. D. Pavalkio nuotr.


Vėsokas penktadienio vakaras neišgąsdino šakiečių, gana gausiai susirinkusių į miesto eglės įžiebimo šventę.

Dar iki žaliaskarės įžiebimo daugelis miestelėnų bei svečių gėrėjosi, kad šiais metais miestą puošia natūrali eglė, anksčiau augusi UAB „Šakių vandenys“ teritorijoje. Lempelėmis nušvito ne tik eglė, skvere augantys medžiai, bet šventiškai pasipuošė ir karilionas, padabintas didžiuliu kaspinu. Kaip pernai, taip ir šiemet eglės puošyba buvo patikėta UAB „Lumidėja“.

Šventinį vakarą pradėjo Šakių kultūros centro vaikų grupė „Šmiki šmaki“, kuriems pritarė ir meras Edgaras Pilypaitis su savo patarėja Violeta Simonavičiene. Netrukus į šventę atvyksta ir Kalėdų Senelis, kartu su valdžios atstovais ir įžiebęs eglutę, danguje sutviska fejerverkai.

Šventės dalyvius sveikinęs Šakių seniūnas Dalius Jasevičius pasidžiaugė, kad šiais metais šventinę nuotaiką kuria ir iškritęs sniegas bei tikroji žiema. Meras E. Pilypaitis kalbėjo, kad girliandos gražu, tačiau jis ragino prisiminti ir brolius ukrainiečius, kurie Kalėdas sutiks šaltyje ir tamsoje, tad kvietė siųsti jiems linkėjimus ir paramą, dėkojo prisidedantiems.

„Susitelkime ir rodykime pasauliui, kad negali nugalėti karas, negali nugalėti blogis ir ginklai – ne jiems paskutinis žodis“, – sakė meras ir linkėjo vieniems kitus šildyti gerais darbais.

Po eglės įžiebimo šventinė programa nesibaigė, tik ji persikėlė į Šakių kultūros centrą, kur vyko šokių vakaras su gyvo garso grupe „Ilex“.

Pasak Šakių seniūno Daliaus Jasevičiaus, eglės ir kariliono puošyba kainavo apie 16 tūkst. eurų, be PVM, šventinę programą dovanojo Šakių kultūros centras, tačiau įstaigos vadovas Mindaugas Kriaučiūnas tikslių sumų įvardyti nenori ir leidžia suprasti, kad muzikinė programa skvere bei kultūros centre, scenos pastatymas atsiėjo apie 3 tūkst. eurų, neskaičiuojant fejerverkų.

„Tikrai ne milijonai, gal keli šimtai eurų <...>. Lyginant su kitais miestais, mūsų biudžetas tikrai mažas“, – sako M. Kriaučiūnas ir priduria, kad apskritai sunku suskaičiuoti ir įvertinti įdėtą darbą, bendras seniūnijos, kultūros centro darbuotojų pastangas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.