Brandos egzaminų rezultatai

Lietuvių kalbos egzaminą dvyliktokai laikė sėkmingai
 
Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas yra vienintelis privalomas egzaminas abiturientams, tačiau galima rinktis laikyti valstybinį arba mokyklinį egzaminą. Šiais metais 242 moksleiviai pasirinko valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą.
 
Į egzaminą neatvyko 3 iš 242 užsiregistravusių kandidatų. Neišlaikiusių buvo 15. Palyginti su šalies vidurkiu (11,91 procento), neišlaikiusiųjų Šakių rajone yra dvigubai mažiau (6,28 procento). Dauguma dvyliktokų (117) gavo įvertinimą nuo 36 iki 85 balų. Antras populiariausias įvertinimas yra nuo 16 iki 35 balų. Jį gavo 81 moksleivis. Dar 24 abiturientų darbai įvertinti nuo 86 iki 99 balų. Aukščiausią 100 balų įvertinimą gavo dvi Šakių „Žiburio“ gimnazijos absolventės. Rajono vidurkis yra 53,21 balo. Du moksleiviai pateikė apeliacijas dėl egzamino rezultatų.
 
Matematikos valstybinis egzaminas – vienas sunkiausių
 
Tarp populiariausių šiais metais abiturientų laikytų egzaminų – privalomas lietuvių kalbos ir literatūros, anglų kalbos, istorijos bei matematikos egzaminai. Šakių rajone jį laikė 201 dvyliktokas.
 
Nors užsiregistravo 210 kandidatų, norinčių laikyti matematikos brandos egzaminą, tačiau 9 iš jų į egzaminą neatvyko, o jo neišlaikė net 21. Rajone tai sudaro 10,45 procento, ir yra truputį geriau nei Lietuvos vidurkis (11,9 procento). Aukščiausią 100 balų įvertinimą gavo viena abiturientė iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Dar septynių Šakių „Žiburio“, dviejų Lukšių Vinco Grybo ir dar dviejų Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleivių bei vieno eksterno darbai įvertinti labai aukštais 86-99 balais. Pusės egzaminą laikiusių abiturientų darbai įvertinti nuo 16 iki 35 balų. Likusių 67 dvyliktokų rezultatai yra nuo 36 iki 85 balų.
 
Valstybinis biologijos egzaminas buvo nelengvas
 
Kad biologijos egzaminas buvo ganėtinai sunkus, rodo neišlaikiusiųjų skaičius. Iš 113 egzaminą laikyti panorusių abiturientų jo neįveikė 6 arba 5,66 procento. Tai beveik dvigubai didesnis nei šalies vidurkis.
 
Šakių rajono absolventų biologijos egzamino darbai daugiausiai buvo įvertinti nuo 38 iki 85 balų. Tokį rezultatą gavo 56 dvyliktokai. 42 moksleivių darbai įvertinti nuo 16 iki 35 balų. Labai aukštus įvertinimus (nuo 86 iki 99 balų) gavo du Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai. Geriausias rezultatas yra 93 balai. Rajono vidurkis - 46,11 balo.
 
Istorijos egzaminas pasirodė sudėtingas
 
Vienas populiariausių – istorijos brandos egzaminas šiais metais daug kam buvo sunkiai įveikiamas. Iš 161 kandidato, ketinusio laikyti egzaminą, į jį neatvyko 10, o neišlaikė 9.
 
Palyginti su Lietuvos vidurkiu (10,7 procento) neišlaikiusiųjų Šakių rajone buvo beveik dvigubai mažiau (5,96 procento). Du labai aukštais balais egzaminą išlaikę abiturientai yra iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Aukščiausias rezultatas – 88 balai. Įvertinimą nuo 36 iki 85 balų gavo 47 rajono abiturientai. Didžioji dalis dvyliktokų surinko nuo 16 iki 35 balų. Rajono vidurkis – 30,81 balo.
 
Chemijos valstybinio egzamino neišlaikė tik vienas
 
Iš viso Šakių rajone laikyti Chemijos valstybinį egzaminą užsiregistravo 43 kandidatai. Du iš jų į egzaminą neatvyko. Jo neišlaikė tik vienas abiturientas.
 
Geriausiai chemijos egzaminą laikyti sekėsi Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviams. Jų įvertinimų vidurkis yra 62,86 balo. Vienintelį rajone šimtuką taip pat gavo „Žiburio“ gimnazijos abiturientė. Dar dviejų darbai įvertinti labai aukštais balais – nuo 86 iki 99 balų. 24 rajono moksleivių rezultatai yra nuo 36 iki 85 balų, o likę 13 surinko nuo 16 iki 35 balų. Vienas abiturientas pateikė apeliaciją dėl egzamino rezultatų. Egzamino rezultatų vidurkis rajone yra 45,93 balo.
 
Iš informacinių technologijų egzamino – du šimtukai
 
Šakių rajone į informacinių technologijų brandos egzaminą užsiregistravo 49 kandidatai, tačiau 5 iš jų į egzaminą neatvyko, o dar 3 neišlaikė.
 
Aukščiausius įvertinimus iš egzamino gavo dvyliktokai iš Griškabūdžio gimnazijos (jų rezultatų vidurkis – 62,4 balo) ir iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos (vidurkis – 59,56 balo). Be to, du Lukšių gimnazijos moksleiviai gavo maksimalų 100 balų įvertinimą. Populiariausias įvertinimas Šakių rajone buvo nuo 16 iki 35 balų. Jį gavo 24 dvyliktokai. Dar 11 moksleivių darbai įvertinti nuo 36 iki 85 balų. Keturių rajono abiturientų darbai įvertinti nuo 86 iki 99 balų. Bendras rajono vidurkis yra 44,51 balo.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.