Mokymai suaugusiems

Lapkričio 16–22 d. Lietuvoje vyko jau šešioliktoji Suaugusiųjų mokymosi savaitė „Aktyvus mokymasis aktyviam gyvenimui“. Rajono bendruomenei suaugusiųjų mokymų renginius iniciavo Šakių „Žiburio“ gimnazija.

Lapkričio 17 d. „Žiburio“ gimnazija su džiaugsmu priėmė kiekvieną, atėjusį susitikti su įvairių sričių specialistais, norintį pasisemti žinių, idėjų.

Suaugusieji mokėsi įveikti darbinę įtampą, blogą nuotaiką, neigiamas emocijas. Visuomenės sveikatos biuro specialistė Justė Naujokaitytė mokė kūno kompozicijos analizės. Šakių JKSC direktorės pavaduotoja Rima Mozūraitienė rodė, kokią naudą sveikatai, grožiui suteikia saugūs fiziniai pratimai. Kaip žinia, sveikame kūne gyvena sveika siela. Sielos gydymo paslaptimis dalijosi Šakių pedagoginės psichologinės tarnybos psichologė Aušra Jakavičienė. Specialistė akcentavo, kaip dabartį veikia asmeninė ir šeimos patirtis, išgyvenimai.

Su verslo pradžiamoksliu suaugusiųjų mokymo dalyvius supažindino Šakių Verslo ir informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė. Menininkai Audronė ir Algimantas Vorevičiai supažindino su fotografijos meno subtilybėmis, parodė kalėdinio namų puošimo naujoves.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.