Jau devintąjį kartą atstovavo Lietuvai tarptautiniame teatro forume

sicilijaTikriausiai jau niekam ne paslaptis, kad Šakių „Varpo“ mokyklos Dramos studijos jaunieji aktoriai kasmet kviečiami dalyvauti tarptautiniame jaunimo antikinio teatro festivalyje Sicilijoje, Palazzolo Acreide mieste. Šiemet į Italiją jie vyko jau devintąjį kartą.
 
Nuotr. Šiemet pirmąjį kartą į festivalį Sicilijoje vyko dviejų mokyklų - „Varpo“ ir „Žiburio“ - jungtinė Dramos studijos komanda.
 
Prieš porą savaičių sugrįžę į namus Dramos studijos jaunieji aktoriai dar vis tebegyvena kelionės įspūdžiais. „Antikos aura, įspūdinga aplinka ir galimybė vaidinti visiškai pasineriant į kitą laikmetį – tai neapsakomos visų kartu išgyventos akimirkos“, - atviravo  Dramos studijos vadovė ir režisierė Vilija Meškaitienė, prasitarusi, kad šiemet pirmąjį kartą į festivalį vyko dviejų mokyklų - „Varpo“ ir „Žiburio“ - jungtinė Dramos studijos komanda.

Italijos nacionalinio antikinio teatro instituto organizuojamas festivalis – vienas didžiausių tokio pobūdžio renginių pasaulyje. „Acrai amfiteatre vaidina jaunieji artistai iš Italijos, Prancūzijos, Ispanijos, Kroatijos, Serbijos, Belgijos, Čekijos, Rusijos, Lenkijos, Tuniso. Atstovauti Lietuvai šiame teatro forume mums didžiulė garbė ir atsakomybė“, - tvirtino V.Meškaitienė.

Į dvidešimtąjį tarptautinį jaunimo antikinio teatro festivalį šiemet iš Šakių išvyko 20 laimingųjų komanda. Jaunieji aktoriai senovinio miesto Akrai graikų amfiteatre vaidino Ovidijaus pjesę „Sapfo laiškas Faonui“. „Džiaugiuosi, kad mus čia labai šiltai priėmė, kad mūsų dramistai sulaukė daug plojimų tiek vaidinimo metu, tiek ir po jo, - neslėpė Dramos studijos vadovė. -  Po spektaklio daugelis asmeniškai priėjo prie mūsų ir pagyrė. Tai buvo pats didžiausias įvertinimas.“

Pasak V.Meškaitienės, nepamirštama gamta, draugiški žmonės,  skanus itališkas maistas - nuostabūs įspūdžiai ir apsilankymas Sirakūzuose dar ilgai išliks atmintyje. Čia dramistai lankėsi graikų amfiteatre, talpinančiame apie 15 tūkst. žiūrovų, kur nuo 1914 metų rodomi antikinių spektaklių ciklai. Šakiečiai džiaugėsi proga pamatyti  graikų dramaturgo Aischilo trijų dalių tragedijos ,,Orestėja“ antrosios dalies ,,Vyno aukotojai“ ir trečiosios dalies ,,Eumenidės“ inscenizacijas, sujungtas į vieną spektaklį.

„Ši savaitė buvo nuostabi – pamatėme daug įspūdingų spektaklių, bridome į Viduržemio jūrą, susiradome naujų draugų ir susipažinome su italų kultūra. Norėtume pakartoti šią kelionę dar ne vieną kartą“, - neslėpė emocijų jaunieji aktoriai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.