Peno reikia ir žmogaus sielai

adomaitisAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Lapkričio 27-ąją dieną, ketvirtadienį, Kidulių dvare vyko pirmasis ciklo „Sėkmės istorijos Kidulių dvare“ pokalbių vakaras. Šį pokalbių ciklą pradėjo kompozitorius, smuikininkas, muzikos atlikėjas ir prodiuseris  Linas Adomaitis. Tą vakarą visi susirinkusieji nekantriai laukė, kada pasirodys renginio svečias ir išduos slaptąją sėkmės formulę, vedančią laimės link.
 
Nuotr. L. Adomaitis mano, jog sėkmė ir laimė priklauso nuo pačių žmonių požiūrio bei nusiteikimo.
 
Sėkmės receptas
 
Renginio vedėjai Veronikai Novickaitei vakaro svečio Lino Adomaičio paklausus, kas jo nuomone yra sėkmė ir kaip ją pasiekti, kompozitorius atsakė, jog  sėkmė priklauso nuo mūsų pačių. Kiek mes aplink esantiems žmonėms linkėsime gero, tiek ir mūsų sėkmė nuo to priklausys. „Aš labai tikiu tuo, jog dalindamiesi gera energija, geromis mintimis - tą patį gausime atgal. Ką bedarytume, kokia mūsų profesija bebūtų, turime tai daryti su meile, su užsidegimu, begaliniu ryžtu, netgi, jei būtų nesėkmingų dienų, numokim į jas ranka ir atsikėlę iš naujo eikime į priekį. Galbūt nepasakiau nieko naujo, bet aš labai tuo tikiu“, - atviravo L. Adomaitis. Taip pat vakaro svečias teigė, jog turi labai daug svajonių ir planų, kurie dar turi palaukti ir yra palikti nuošaly, nes šiuo metu tenka užsiimti kitais susikaupusiais darbais. Dainininkas mano, jog jei žmogus nebesvajoja, jis numiršta savo vidumi.
 
Meilė muzikai – jau vaikystėje

L. Adomaičiui vienas iš smagesnių etapų jo gyvenime – vaikystė. Dainininkas mokėsi Kauno Juozo Naujalio gimnazijoje, kur grojo smuiku. Reikėjo daug mokytis, o dažnai norėdavosi paspardyti lauke kamuolį. „Jau vaikystėje pajutau, kad mano meilė muzikai yra labai didelė. Mano tėtis – smuikininkas, visada labai žavėdavausi, kaip jis griežia, todėl norėjau sekti jo pavyzdžiu. Posakis „Obuolys nuo obels netoli rieda“ man šiuo atveju ypač tinka. Smuikas mano gyvenime užėmė didžiulę vietą ir 17 metų juo griežiau muzikos mokykloje, po to įstojau į Muzikos akademiją ir kaip tik tuo pat metu pradėjau domėtis įrašų studija, muzikinėmis programomis, muzikos kūrimu, kaip ją kurti kompiuterio pagalba. Tuomet paraleliai pradėjau griežti smuiku ir kurti muziką“,- prisiminimais dalijosi L. Adomaitis. Panašiu metu dainininkas įkūrė  pirmąją savo grupę „L+“, įrašė pirmąją dainą „Ar tu ją matei“, kuri sulaukė didžiulio susidomėjimo. Tuomet prasidėjo begalė koncertų ir užsakymų. „Tada aš pradėjau nebespėti ir  smuiku griežti, ir koncertuoti. Statistika buvo tokia – 97 koncertai per vasarą, tai reiškia, jog kartais reikėdavo per dieną aplankyti kelias vietas. Muzikos akademijoje dvejiems metams teko pasiimti akademines atostogas - juos pašvenčiau estradinei muzikai. Ši grupė gyvavo penkerius metus, kol vieną dieną susėdę nusprendėme, jog reikia viską baigti, nes pavargome“,- mintis tęsė L. Adomaitis. Vėliau dainininko gyvenime prasidėjo ieškojimai, apmąstymai, ką norėtų toliau veikti. „Kur buvus, kur nebuvus, atsirado Simona, su kuria įrašėme dainą „What‘s happened to your love“, su kuria ne tik patekom į Eurovizijos atrankas, bet ir praėjome atrankinius turus, išvažiavome į Stambulą atstovauti Lietuvai Eurovizijoje 2004 metais. Grįžęs po Eurovizijos pajutau didžiulį antplūdį kvietimų į koncertus. Tekdavo vykti į šešis koncertus per dieną. Visa tai truko penkerius metus“,- pasakojo pašnekovas. Po šio etapo L. Adomaitis pradėjo solinę karjerą, kuri tęsiasi iki šiol. „Šis etapas, kurį dabar gyvenu, man yra labai brangus“,- pasakojo dainininkas.
 
Viena didžiausių aistrų – kelionės

Susitikimo metu L. Adomaitis pasakojo, jog turi aistrą, kuriai itin sunku atsispirti – tai kelionės. „Man visą laiką norisi kažkur išvykti, atitrūkti nuo rutinos, bet po to visada norisi grįžti atgal į Lietuvą. Išvažiuoju palikdamas savo mintis, darbus, viską, kas yra susikaupę mintyse ir širdyje, o grįžtu su nauja energija, atsigavęs ir vėl kimbu į darbus“,- pasakojo renginio svečias. L. Adomaitis keliauti pradėjo labai anksti, kai dainavo bažnyčios jaunimo chore, Kaune. Tada su choru keliaudavo po Europą ir jau tuomet suprato, koks nuostabus dalykas yra kelionės. Dainininkas jų metu savyje atranda jėgų.
 
Įkvėpė panašus projektas

Mintis rengti projektą „Sėkmės istorijos Kidulių dvare“ kilo Kiduliuose renginių organizatore dirbančiai 23 metų jurbarkietei Veronikai Novickaitei. Mergina pasakojo, jog šį renginį įkvėpė „Kitokie pasikalbėjimai” vykstantys Kaune. „Vieno susitikimo metu šia mintimi pasidalinau su Ričardu Žilaičiu iš Bunikių bendruomenės „Kregždantė“, visa bendruomenė šiai idėjai pritarė ir sutiko padėti organizuoti renginių ciklą. Norime pritraukti kuo daugiau jaunų žmonių, kad ateitų, domėtųsi, būtų drąsūs. Norisi parodyti, jog garsūs žmonės sunkiai dirbo, buvo tokiame pačiame taške kaip ir susirinkusi auditorija, tačiau pasiryžo siekti savo svajonės ir jos nepaleido iki pat siekio viršūnės“,- pasakojo V. Novickaitė.

Po studijų – darbas

V. Novickaitė Vytauto Didžiojo universitete baigė menotyrą ir jau pusę metų Kiduliuose dirba renginių organizatore. Mergina pasakojo, jog nuo pat vaikystės mokykloje buvo aktyvi, dalyvavo skaitovų konkursuose, vedė įvairius renginius mokykloje. „Visas mano gyvenimas - tai laimingi atsitiktinumai. Juokauju, jog turiu puikų angelą sargą, kuris mane stumteli reikiamu laiku į reikiamą vietą. Ketvirtame kurse, atlikdama praktiką Panemunės pilyje, sulaukiau pasiūlymo dėl šios darbo vietos. Nuvykau, pakalbėjau su Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja A. Kasparevičiene ir manęs jau nebepaleido. Sakė: „Apsigink sėkmingai diplomą ir iškart pas mus“. Taip ir padariau“,- savo istoriją pasakojo V. Novickaitė.
 
Norisi skatinti kultūros suvokimą

Mergina Kiduliuose dirba neseniai, tačiau turi labai daug minčių, kurios nuolat kirba galvoje. „Kidulių ir aplinkinių seniūnijų gyventojams norisi parodyti kuo įvairesnio kultūrinio gyvenimo pavyzdžių, pateikti puokštę įvairių renginių ir skatinti kultūros suvokimą. Juk žmogus gyvas ne tik duona, reikia maisto ir sielai“,- atviravo pašnekovė.
 
Pasikalbėjimai vyks visus ateinančius metus

Sausio mėnesio pabaigoje Kidulių dvare planuojamas kitas pasikalbėjimas, tačiau, pasak renginių organizatorės, telieka intriga, kas bus svečias. Šis projektas vyks visus ateinančius metus - kiekvieno mėnesio paskutinės arba priešpaskutinės savaitės ketvirtadienį vyks „Sėkmės istorijos Kidulių dvare“ su žymiu Lietuvos arba Šakių krašto žmogumi, kur bus galima išgirsti įvairių sėkmės receptų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.