Gerdžiūniškiai ruošiasi didžiosioms metų šventėms

gerdziunai vainikaiGerdžiūnų bendruomenė optimizmo ir kūrybinių idėjų vedama skubėjo į laisvalaikio salę užbaigti savo projektinių veiklų - susitikti su floristu Marijumi Gvildžiu ir kartu įgyvendinti praktinį seminarą „Įkvėpimo diena - 3“.
 
Nuotr. Jau septintus metus iš eilės Gerdžiūnų bendruomenė kartu su floristu M. Gvildžiu (centre) įgyvendina praktinius seminarus „Įkvėpimo diena“.
 
Gerdžiūnų bendruomenės centras jau septintus metus iš eilės kartu su floristu M. Gvildžiu  įgyvendina praktinius seminarus „Įkvėpimo diena“. Pasak projekto vadovės Onutės Rakauskienės, noras išmokti ir daugiau sužinoti kasmet vis didina besidominčių floristika skaičių – į užsiėmimus atvyksta įvairaus amžiaus gerdžiūniškiai – nuo pradinuko iki senjoro. Šįkart mielai prie projekto prisidėjo ir Ilguvos socialinės globos namų gyventojai.

Kadangi artėja didžiosios metų šventės, tad kokios gi šventės be žvakių šviesos ir dovanų, todėl šio praktinio seminaro tikslas - pasigaminti šventines dovanėles - dėžutes, žaisliukus arba dekoruoti žvakes ir kartu pabendrauti, susikaupti adventiniam laikotarpiui, pasidalinti gerumu ir išmintimi.

Kūrybinių dirbtuvių metu seminaro dalyviai susidomėję gamino žaisliukus ar dovanėles ir net ne po vieną, o po keletą iš karto. M. Gvildys negailėjo jiems patarimų ir idėjų. „Nors seminaras užtruko keletą valandų, tačiau skirstytis niekas neskubėjo – savo darbelį lygino su kaimyno, dalijosi įspūdžiais, - pasakojo projekto vadovė. – Todėl ir renginio aptarimas niekam neprailgo. Floristas ne tik išsakė savo pastebėjimus ir pasidžiaugė dalyvių susidomėjimu bei kūrybiškumu, noru dalintis ir padėti vieni kitiems, bet ir šiek tiek papasakojo apie savo darbus ir keliones po užsienio šalis, pakvietė į gruodžio 15 dieną Kauno Rotušėje vyksiančią floristikos darbų parodą, kurioje savo darbus eksponuos jis ir jo pažįstami garsiausieji pasaulio floristai.“

Po renginio visi susirinkusieji buvo pakviesti sušilti prie arbatos puodelio ir, kaip senais gerais laikais, pasigardžiuoti skaniu kaimišku krosnyje keptu kugeliu.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.