Kudirkos Naumiestyje – globos namų ir koplyčios šventinimo iškilmės

kunigaiAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Bemaž prieš ketverius metus Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centras pradėjo vykdyti projektą „Globos namų rekonstrukcija ir modernizavimas“. Laikui nenumaldomai greitai praskriejus, kai visi darbai jau baigti, praėjusį penktadienį vyko iškilmingas globos namų antrojo korpuso bei koplyčios šventinimas.
 
Nuotr. Šv. Mišių metu Vilkaviškio vyskupas R. Norvila pašventino ne tik koplyčią, bet ir visas socialinės pagalbos centro patalpas.
 
Koplyčia – tikra palaima
 
Šv. Mišiomis prasidėjusios iškilmės vyko naujojoje koplyčioje, kuri vis dar kvepia dažais, o jos grožis, tiesiogine to žodžio prasme - užgniaužia kvapą. Tačiau ne tai svarbiausia - labiausiai ir nuoširdžiausiai reikėtų pasidžiaugti, jog globos namuose gyvenantys senoliai ar jaunesni asmenys, kuriuos yra apleidusi sveikata ir jėgos, vilties bei stiprybės semiasi iš tikėjimo ir Dievo. Todėl antrajame globos namų priestato aukšte įrengta koplyčia jiems bus tarsi šalto vandens gurkšnis ištroškusiam ar duonos kąsnis išalkusiam. Čia gyvenantiems žmonėms nebus sunkumų pakilti į bet kurį pastato aukštą, nes jame įrengtas liftas. Apeigų metu Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila pašventino koplyčią bei visas globos namų priestato patalpas. „Kaip vyskupas savo pamoksle minėjo – kad džiaugsmo, meilės ir aukos dvasia būtų ir gyventų čia, mūsų globos namuose“,- kalbėjo Šakių dekanas, Kudirkos Naumiesčio parapijos klebonas Donatas Jasulaitis.

Ištarė nuoširdų Ačiū

Koplyčios šventinimo iškilmių metu klebonas D. Jasulaitis Dievo akivaizdoje padėkojo tiems svarbiausiems žmonėms, kurių dėka atsirado graži koplyčia, jaukios gražios patalpos, kurios labai pakeičia senelių gyvenimą. Klebonas padėkojo vyskupui R. Norvilai pabrėždamas, jog norint įgyvendinti kažkokias mintis ar idėjas bažnyčioje be savo vyskupo pritarimo ir palaiminimo yra neįmanoma. „Savo palaikymu, geru žodžiu vyskupas visą laiką sustiprindavo tada, kai galbūt pasidarydavo sunkoka daryti tokios apimties darbus“,- kalbėjo klebonas.

„Lygiai taip pat kaip bažnyčios gyvenime yra svarbus vyskupo pritarimas ir žodis, taip valstybės gyvenimui tokioje jautrioje srityje kaip Socialinė sritis labai svarbu, kad šios paslaugos teikėjus ne tik suprastų, bet ir juos palaikytų tie žmonės, nuo kurių priklauso visi sprendimai ir pritarimai“,- tardamas šiuos žodžius klebonas padėkojo buvusiai socialinės apsaugos ir darbo ministrei Vilijai Blinkevičiūtei, kuri, pasak kunigo, suprato ir palaikė projektų idėjas.

Iškilmių metu klebonas D. Jasulaitis taip pat padėkojo architektei ir dizainerei, ačiū buvo ištarta ir globos namų direktorei, techninės priežiūros vadovui, statybos ir remontų UAB „Vilungė“ generaliniam direktoriui ir visiems kitiems, kurių dėka atsirado šis globos namų priestatas.
 
Pasirašė pašventinimo aktą

Po padėkos žodžio buvo pasirašytas socialinės pagalbos centro „Gailestingumo Motinos“ koplyčios pašventinimo aktas, kuriame atsirado klebono D. Jasulaičio, Vilkaviškio vyskupo R. Norvilos, vyskupo generalvikaro - monsinjoro Gintauto Kuliešiaus, Seimo nario Mindaugo Basčio, buvusios ministrės V. Blinkevičiūtės, rajono savivaldybės vicemerės R. Rauktienės, parapijos socialinio centro darbuotojo bei vieno iš gyventojų parašai.

Neslėpė džiaugsmo

Europarlamentarė V. Blinkevičiūtė kalbėdama neslėpė džiaugsmo dėl rūpinimosi, suteikiamos pagalbos vyresniems bei negalią turintiems asmenims. „Kaip gerbiamas vyskupas sakė – širdis turi džiaugtis ir aš nuoširdžiai sakau, ji taip džiaugiasi... Padaryti labai geri darbai. Aš labai džiaugiuosi, kai mano gimtojoj Lietuvoj yra rūpinamasi vyresnio amžiaus ir neįgaliais žmonėmis, o dar labiau džiaugiuosi, jog šiems tikslams yra panaudojamos europinės lėšos. Džiugu, jog užtikriname orią senatvę pagyvenusiems žmonėms ir negalią turintiems asmenims, kuriems mūsų pagalbos taip reikia. Taip pat nuoširdžiai džiaugiuosi, kad Šakių rajone yra nemažai Europos Sąjungos lėšomis įgyvendintų  projektų – ir šeimyniniai vaikų globos namai, ir socialinių paslaugų centras, ir šie parapijiniai globos namai“,- kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė į šventinimo iškilmes atvykti negalėjo, tačiau jos vardu kalbėjo jos patarėja Vaida Giraitytė, kuri taip pat neslėpė džiaugsmo. „Suprantame, koks sunkus socialiniame centre dirbančių žmonių darbas, nes žinome, kad visi turite šeimas, kuriose dalinatės vargais, džiaugsmas ir negandomis, tačiau tuo pačiu dalintis tenka dar ir su kitais žmonėmis, kurie galbūt yra vieniši ir sunkiai gali savimi pasirūpinti. Gyventojams, kurie čia gyvens ir lankysis, labiausiai linkime supratimo ir žinojimo, jog nesate vieni, nesate pamiršti ir visada žmonės, kurie jus supa, pasidžiaugs, užjaus ir liūdės kartu su jumis“,- mintimis dalijosi V. Giraitytė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.