Vienatvės prieskonis vienija našles

nendresŠakių rajono našlių klubas „Nendrės“ šiemet švenčia 15 metų jubiliejų. Nors moteris vienija netektis, jų klubas susikūrė bene gražiausiu metų laiku – gegužės mėnesį. Gegužės 25 dieną Šakių kultūros centre buvo prisiminta ilga ir graži „Nendrių“ klubo gyvavimo istorija. Į šventę atvykę svečiai negailėjo gražių žodžių klubo narėms, linkėjo sveikatos ir stiprybės.
 
Nuotr. Šakių rajono našlių klubas „Nendrės“ šiuo metu vienija dvidešimt narių.
 
Vienatvės jausmas subūrė moteris

Šiuo metu klube yra 20 narių nuo 60 metų amžiaus, šešios buvusios klubietės jau yra išėjusios anapilin.  Moterys, kurios neteko vyrų, užaugino vaikus, jaustųsi vienišos, jei neturėtų vienos kitų. Pasak buvusios „Nendrių“ pirmininkės Birutės Murauskienės, įkurti šį klubą kilo idėja dėl to, kad likimo nuskriaustos moterys galėtų susiburti, pasikalbėti, kad jas kuo mažiau slėgtų vienatvės jausmas. Mintis, kad našlės gali bendrauti, padėti viena kitai, buvo puiki, nes šiandien jos neįsivaizduoja gyvenimo be savo likimo draugių. Šiandien klubo narės jaučiasi kaip darni nedaloma šeima, kurias vienija bendras netekties skausmas.
 
15 turiningų metų

Per ilgus klubo gyvavimo metus moterys nuveikė daug gražių darbų tiek savo, tiek visuomenės labui. Suėjusios draugėn jos ne vien valdžią ar jaunimą peikia, bet susiranda daug įdomios veiklos –  pagerbia mirusius artimuosius, susirenka į poetinio skaitymo vakarėlius, į kuriuos dažnai pakviečia ir mūsų rajono poetes, taip pat mielai dalyvauja visuose valstybinių švenčių minėjimuose, organizuoja įvairias išvykas, turi savo muzikinį ansamblį, kuriam nuo 2007 metų vadovauja mokytoja Skirma Janulaitienė.

„Jaučiame didelį norą bendrauti. Jei nors mėnesį nesusitinkame – sunerimstame, ieškome viena kitos. Jei išgirstame, kad vyksta įdomus renginys, koncertas, tuoj susiskambiname ir einame į jį. Po to einame pas kurią nors gerti kavos, pasidalyti įspūdžiais“,- apie klubo gyvenimą pasakojo dešimtmetį jam vadovaujanti pirmininkė Ona Valaitienė.

Su 15 – uoju jubiliejumi klubo „Nendrės“ nares sveikino Seimo narys Mindaugas Bastys, rajono meras Juozas Bertašius, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė. Šiltų sveikinimo žodžių negailėjo ir Šakių seniūnas Dalius Jasevičius bei Kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius. Po oficialios renginio dalies, klubo narės visus pakvietė prie gausaus vaišių stalo. Kaip sakė klubo pirmininkė O. Valaitienė, po tokių gražių švenčių ilgam išlieka gražūs prisiminimai apie šiltą susibūrimą.

„Nendrių“ klubas yra Lietuvos žmonių su negalia sąjungos dalis, be vienišų moterų sąjungos, jam priklauso dar aštuoni klubai. Organizuoti jubiliejinę šventę nendrėms labai padėjo Šakių rajono Lietuvos žmonių su negalia sąjungos vadovė Stasė Vasaitienė ir narė Danutė Grimalauskienė. Renginio iniciatorė Ona Valaitienė širdingai dėkojo visiems, kas prisidėjo prie jo organizavimo.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.