Šakiečiai linksminosi prie miesto ežero

armonikos vandenyjePraėjusio antradienio vakaras Šakiuose buvo šventiškas – čia prie miesto ežero būriavosi šakiečiai, o nieko nežinantys kitų teiravosi – kas vyksta?
 
Nuotr. Šventėje šakiečius itin sudomino ežeru plaukiojantys armonikieriai.
 
Šakių nevyriausybinės organizacijos suorganizavo šventę „Dainuojantis ežeras – Šakių širdis“. Vienas iš šventės organizatorių, Šakių bendruomenės centro narys Vykintas Augustaitis neabejoja, jog tai, kad Šakių ežeras puošia miestą, pastebi kiekvienas į miestą užsukęs prašalaitis.

„O mums ežeras brangus dar ir savo istorija. Senieji šakiečiai prisimena smėlio pliažą, valtis ežere, 3 m aukščio šokinėjimo į vandenį bokštą“, – pasakojo V. Augustaitis.

Pasak bendruomenės centro nario, šventę surengti paskatino ne vieno šakiečių širdyje išlikę sentimentai Šakių ežerui.

Šventė prasidėjo dainomis prie V. Kudirkos paminklo, dainuojanti eisena pro bažnyčią pasuko ežero pliažo link, kur jau buvo susirinkęs gana didelis būrys susidomėjusių smalsuolių, laukiančių, ką pamatys toliau.

Visos šventės metu visi norintys po ežerą galėjo plaukioti baidarėmis, mažieji Šakių krašto gyventojai šia pramoga ypač susidomėjo, kaip kokie varliukai nenorėjo išlipti iš vandens. Žinoma, pasiplaukiojimas baidarėmis sudomino ir suaugusius. Kiek netikėtai ir džiugiai bene kiekvieną pro šalį einantį šakietį turėjo nustebinti iš baidarių sukonstruota tarsi plaukiojanti scena, kurioje sėdėjo linksmai nusiteikę muzikos garsais šventės dalyvius džiuginantys armonikieriai.

Pasak V. Augustaičio, grojant ar dainuojant ant vandens, garsas skamba ypatingai. Todėl muzikantams ir dainininkams buvo suteikta galimybė plaukioti baidarėmis po ežerą ir patiems pajusti muzikos skambesį.

Šventę taip pat ežeru atplaukęs aplankė ir Neptūnas (V. Augustaitis) su dukromis, jis visų susirinkusiųjų prašė padainuoti dainų apie ežerus ar upes. Kiek vėliau buvo užkurtas laužas, visi galėjo išsikepti žuvies, bulvių ar dešrelių.

Prie šventės organizavimo itin prisidėjo Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos klubo „Likimai ir Viltys“ vadovė Vida Čebanauskienė, Šakių neįgaliųjų draugijos koordinatorė Liuda Samuolienė bei moterų ansamblio „Siesartis“ vadovė Asta Grigaitienė. Asmeninėmis lėšomis šventę parėmė prie ežero vaikystę praleidę Vincas Pulokas ir Rimas Žemaitaitis. Taip pat prie šventės prisidėjo, šventei laužą sukrovė ir transportą skyrė Šakių seniūnija.

Pasak V. Augustaičio, aktyvūs šventės dalyviai ja buvo itin patenkinti. Šventės organizatorius tikisi: susitelkus didesniam organizatorių būriui, toks renginys galėtų tapti tradiciniu.

„Ne vienas šakietis šventėje su nostalgija prisiminė, kaip būdavo smagu, kai prie ežero vykdavo įvairūs renginiai, tikrai nesunku suprasti, jog žmonėms to trūksta“, – sakė V. Augustaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px