Seime pagerbė dailės olimpiados laureatę

franciakaiteSpalio 21 d. Seime atidaryta Lietuvos mokinių dailės olimpiados „Lietuvos dvarų istorijos“ darbų paroda ir apdovanoti olimpiados laimėtojai bei jų mokytojai. Seimo rūmuose eksponuojamoje dešimties geriausių olimpiados darbų parodoje puikuojasi ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos antrokės Vaivos Frančiakaitės olimpiadoje trečią vietą laimėjęs darbas.  
 
Nuotr. Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė įteikė diplomus dailės olimpiados trečios vietos laimėtojai Vaivai Frančiakaitei ir jos mokytojai Audronei Vorevičienei.
 
Kaip informuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, šių metų XXI olimpiada buvo skirta Mykolo Kleopo Oginskio 250-ies metų gimimo jubiliejui paminėti. Net 68 šalies mokinių įvairia technika atliktuose darbuose vaizduojami dvarai, jų architektūros ir aplinkos fragmentai, puošnios menės, dvaro gyvenimo scenos. Darbus vertinusios komisijos nuomone, daugelyje piešinių ryškiai jaučiamas dvaro kaip kultūros, mokslo, inovacijų ir europinių vertybių sklaidos šaltinio suvokimas.

Visi dailės olimpiados laimėtojai spalio 21 d. dar kartą pagerbti Seime vykusios parodos atidarymo akimirką. Į renginį susirinkusius olimpiados prizininkus, jų mokytojus ir svečius sveikino Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktorius Algirdas Sakevičius bei kiti garbūs asmenys.

„Džiaugiuosi, kad mokiniai ir mokytojai įsijungė į M. K. Oginskio asmenybės, jo darbų įprasminimą. Šis žmogus – kūrėjas, visuomenės veikėjas, kultūros puoselėtojas, o kultūra buvo plėtojama visų pirma dvaruose. Deja, daugelio mūsų prisiminimuose Lietuvos dvarai – apleisti, nunykę ir pamiršti, todėl labai smagu, kad pamažu dvarai atgimsta, o mokinių dailės olimpiados suburti jaunieji dailininkai – nuo pačių mažiausių iki vyresniųjų – iš visos Lietuvos atrado ir unikaliai atskleidė šią svarbią ir ypatingą mūsų kultūros paveldo dalį“, – kalbėjo I. Degutienė.  

Už sudėtingos kompozicijos grafikos darbus trečiosios vietos diplomas įteiktas Šakių „Žiburio“ gimnazistei Vaivai Frančiakaitei ir jos mokytojai Audronei Vorevičienei.

„Neturiu žodžių apie šitą mokinę. Jis nuostabus žmogus ir talentinga menininkė. Reikia pačiam pamatyti jos darbus. Jie visi labai individualūs, išskirtiniai. Šiuo metu su Vaiva mokykloje kuriame freską“, – sakė mokytoja A. Vorevičienė. V. Frančiakaitės olimpiadoje prizinę vietą laimėjusiame darbe vaizduojamas Gelgaudiškio dvaras. Jis gimnazistės sielai artimiausias ir labiausiai pažįstamas. Jaunoji menininkė patikino, jog grafikos darbai reikalauja daug laiko ir kantrybės.

Šių metų Lietuvos mokinių dailės olimpiada vertinama kaip vienas sėkmingiausių M. K. Oginskiui skirtų projektų, vykusių šalies mokyklose.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px