Auksiniai protai renkasi Lukšiuose

auksinis protasKiekvieną antradienį Lietuvos miestuose ir miesteliuose renkasi savo jėgas norintys išbandyti draugai, kolegos ar bendraminčiai. Jie suvieniję žinias drauge mėgina atsakyti į žaidimo „Auksinis protas“ klausimus.

Nuotr. „Auksinio proto“ žaidimas rajone startavo itin sėkmingai ir sulaukė didelio kraštiečių susidomėjimo.

Tokį laisvalaikio leidimo būdą mėgsta ir Šakių rajono gyventojai. Praėjusį antradienį užsiregistravusios komandos skubėjo į Zyplių dvarą, kuriame vyko pirmasis gyvas pavasario sezono „Auksinio proto“ žaidimas.

Už galimybę galvas pasukti „Auksinio proto“ žaidime kraštiečiai turėtų būti dėkingi lukšiečiui, šiuo metu Kaune studijuojančiam Titui Bukšniui.
 
Titas sako, kad žavisi vienu iš „Auksinio proto“ vedėjų – Andriumi Tapinu, o jo vedamas žaidimas yra daugelio Lietuvos gyventojų mėgstamas. Vaikinas sausio pabaigoje nuvykęs į turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodą „Adventur“ dalyvavo A. Tapino vestoje konferencijoje.

„Po šios konferencijos tiesiog priėjau prie jo pasikalbėti. Jis mums pasiūlė registruoti komandas ir organizuoti rajone „Auksinio proto“ žaidimus kiekvieną antradienį“, – mintimis dalijosi Titas.

Nieko nelaukęs T.Bukšnys ėmėsi šios idėjos realizavimo, susitarė su atsakingais asmenimis, kad žaidimai galėtų vykti Zyplių dvare, ir taip startavo pirmasis gyvas „Auksinio proto“ žaidimas rajone.

Titas pasakojo, kad ne vienas mūsų kraštietis šį žaidimą vykdavo žaisti į Jurbarką ar Kazlų Rūdą, o dabar savo jėgas galima išmėginti čia pat. Organizatorius sakė, jog iš pradžių komandos į žaidimą registravosi gan vangiai: kurį laiką sąraše šmėžavo tos pačios dvi komandos. Tačiau pirmadienį, antradienio rytą, kraštiečiams sukrutus, jau ne visos norinčios žaisti komandos buvo užregistruotos.

„Turėjome atsižvelgti ir į patalpos dydį. Norėjo užsiregistruoti 10 komandų, bet galėjome priimti tik 8, nes jau ir taip sunkiai tilpome. Buvo norinčių tiesiog stebėti protmūšį, bet to padaryti neleido galimybės. Kita vertus, labai džiaugiuosi žmonių aktyvumu. Komandas iš viso sudaro 46 žmonės“, – įspūdžiais dalijosi žaidimo organizatorius.

Į „Auksinį protą“ registruotis sukruto ne tik lukšiečiai, komandos atvyko iš viso rajono. Į jas susibūrė moksleiviai, mokytojai, bendruomenių nariai. Dalyvavo net savivaldybės vicemeras Edgaras Pilypaitis.  

Beje, stipriausios komandos patenka į nacionalinį finalą. Geriausiai pasirodę taip pat įgyja teisę savo narius deleguoti į televizijos žaidimą „Auksinis protas“.

„Auksinio proto“ žaidimai – tai kiekvieną sezono antradienį 19 val. visoje Lietuvoje prasidedantys protmūšiai. Žaidimas labai azartiškas ir įdomus, nes klausimai užduodami iš įvairiausių sferų ir reikia ne tiek konkrečių faktų žinojimo, kiek sugebėjimo surasti paslėptas užuominas ir išnarplioti klausimo prasmę.

Kiekviename žaidime yra 5 turai, ture – 10 klausimų, vienam klausimui atsakyti yra skiriama 1 min. Trečias turas yra kitoks — jis vadinasi „Blitz“ turu ir jame yra 20 klausimų, kuriems atsakyti skirta 20 s. Visi turai, išskyrus „Blitz“ turą, turi po bonus klausimą, kurio vertė kyla nuo 4 iki 10 balų. Maksimalus galimas surinkti balų skaičius – 110.

Pasibaigus pirmajam „Auksinio proto“ žaidimui Lukšiuose, paaiškėjo, kad nugalėtojais tapo komanda, pasivadinusi „Op pavadinimas“, ji surinko 65 balus. Su 62 balais antra liko„Sopranų“ komanda , treti – „Gražūs ir protingi“, surinkę 59 balus (šioje komandoje žaidė vicemeras).

Iš viso bus 12 žaidimų, kuriuose minėtos 8 komandos varžysis tarpusavyje. Paskutinis šio sezono žaidimas bus žaidžiamas balandžio 26d., o finalas vyks gegužės 7d. Druskininkuose. Beje, Vasario 16 d. vyks neįskaitinis žaidimas, kuriame dalyvauti galės visi norintys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.