Festivalis „Beatričės vasaros“ grįžta!

kaspareviciene aAgnė NAUMAVIČIŪTĖ  

Jau kitą sekmadienį (gegužės 29 d.) startuoja šeštasis muzikos festivalis „Beatričės vasaros“, kuris muzikos mylėtojus pakvies į septynis koncertus. Jie vyks iki pat vasaros pabaigos rajono bažnyčių bei dvarų erdvėse.

Nuotr. Augenija Kasparevičienė sako, jog „Beatričės vasaroms“ stengiamasi pasiūlyti kuo įvairesnių atlikėjų, kad patiktų tiek jaunimui, tiek vyresniems žmonėms.

Septyni koncertai

Festivalio atidaryme, kuris vyks Griškabūdžio bažnyčioje, pasirodys Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras su soliste Lilija Gubaidulina, orkestrui diriguos pats Nacionalinės premijos laureatas Gintaras Rinkevičius. Kitame koncerte, vyksiančiame Griškabūdžio bažnyčioje, koncertuos ją pamilti spėjęs smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekeris.

Du festivalio koncertai vyks ir Gelgaudiškio dvare. Viename iš jų pasirodys Gospel muzikos projekto „Where the backs come from“ atlikėjos Algė Matekūnaitė, Berta Timinskaitė, Eglė Gadeikytė, Silvija Pankūnaitė, kitame – atlikėjas iš Portugalijos Telmo Pires su programa „Fado bučinys“.

Šakių evangelikų liuteronų bažnyčioje su programa „Ekstremalus klasikos pliūpsnis“ pasirodys visų pamiltas, į Šakius praėjusio festivalio metu pažadėjęs grįžti akordeonistas Martynas Levickis su styginių kvartetu. Toje pačioje bažnyčioje vyks dar vienas festivalio koncertas, kuriame pasirodys auksiniai Lietuvos balsai – bosas Liudas Mikalauskas ir sopranas Ona Kolobovaitė.

Rugpjūčio 27-ąją festivalio uždaryme prancūziškos muzikos mėgėjus nudžiugins sopranas Dovilė Kazonaitė, baritonas Šarūnas Šapalas, akordeonistas Tadas Motiečius ir kiti.

Tiek jaunimui, tiek vyresniems

Pasak festivalio organizatorės, rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjos Augenijos Kasparevičienės, dėliojant festivalio programą, svarstant, kas pasirodys minėtuose septyniuose koncertuose, itin didelis dėmesys atkreiptas į skirtingus muzikos stilius. Kad festivalis patrauktų tiek jaunimo, tiek vyresnių žmonių dėmesį.

„Pavyzdžiui, Gospelo muzikos projektas, mano manymu, turėtų sudominti jaunimą, nes merginos daugiausiai atliks šiuolaikinio gospelo kūrinių“, – komentavo A. Kasparevičienė.

Kaip jau buvo minėta, šiemet vyks jau šeštasis festivalis. Pripažinkim, festivalio kartelė iškelta aukštai ir kuo toliau, tuo vis didesniu iššūkiu tampa užduotis sugalvoti, kokie atlikėjai galėtų pasirodyti festivalyje. Kaip vyksta atlikėjų „Beatričės vasaroms“ paieškos? Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja pasakojo, jog šis darbas – tikras išbandymas. Festivalis pradedamas planuoti vos spėjus pasibaigti prieš tai vykusiam.

„Peržvelgiu kitų festivalių programas, tariuosi su jų organizatoriais, apie atlikėjus ieškau informacijos internete, klausau jų atliekamų kūrinių. Tada tenka nuspręsti, kurie yra tinkamiausi mūsiškiam festivaliui. Ne ką menkesniu iššūkiu tampa programos derinimas, jei vieni atlikėjai gali pasirodyti vieną dieną, tai kiti kitą jau nebegali, tuomet juos tenka keisti vietomis ir panašiai. Trumpai tariant, darbo – tik spėk suktis, bet man jis patinka“, – mintimis dalijosi A. Kasparevičienė.

Atlikėjai pabrango

Viskam brangstant, ne išimtis ir atlikėjų pasirodymų kainos. Į festivalio koncertus bilietai kainuos nuo penkių iki dešimt eurų. Pasak A. Kasparevičienės, jei praėjusiais metais atlikėją buvo galima pasisamdyti už tūkstantį eurų, tai dabar jau sunkiai. Dar vienas didžiulis darbas rengiant „Beatričės vasaras“ – pinigų paieškos.

„Parengėm projektą, tikimės gauti lėšų festivalio finansavimui, ar pasiseks, paaiškės birželio mėnesį. Visgi pagrindinės lėšos gaunamos iš rėmėjų bei to, ką surenkame už bilietus“, – mintimis apie festivalio lėšas dalijosi A. Kasparevičienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px