Vicemeras: „Opozicijos kaltinimai nepagrįsti, pagrindo atsistatydinti nematau“

vicemeras opozicijaGintarė MARTINAITIENĖ

Gegužės 10 d. viešai buvo išplatintas rajono opozicijos pareiškimas, kuriame vicemeras Edgaras Pilypaitis buvo raginamas trauktis iš užimamų pareigų. Mero pavaduotojas mano, kad opozicijos kaltinimai yra nepagrįsti ir pagrindo atsistatydinti nemato. Apie tai dieną prieš penktadienį vykusį tarybos posėdį jis informavo ir visus tarybos narius.

Nuotr. Mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis visiems tarybos nariams išplatino atsakymą, kuriame išdėstė savo argumentus ir paaiškino, kad pagrindo atsistatydinti nemato.

Jungtinė opozicinė frakcija viešą pareiškimą gegužės 10-ąją parengė motyvuodama tuo, kad, jų įsitikinimu, E. Pilypaitis viešai susidorojo su Socialinių paslaugų centro direktore Vilma Bielskiene ir „sugebėjo įtraukti beveik visus valdančiosios daugumos tarybos narius politiniam susidorojimui su jam netinkančia įmonės vadove“. Priminsime, kad tarybos sprendimu balandžio mėnesį buvo nepritarta V. Bielskienės praėjusių metų veiklos ataskaitai. Opozicija pareiškime akcentavo, kad toks vicemero elgesys nesuderinamas su jo užimamomis pareigomis, visuomenine veikla ir ragino trauktis iš užimamų pareigų.

Praėjusį ketvirtadienį mero pavaduotojas tarybos nariams elektroniniu paštu pateikė atsakymą į viešą pareiškimą, kuriame aiškina, kad kaltinimai nepagrįsti, nes „jokio raginimo kaip nors bausti direktorę ar ją atleisti iš darbo niekada nereiškiau nei žodžiu, nei raštu“. E. Pilypaitis rašo, kad dirbdamas mero pavaduotoju pirmiausiai jis siekia ne nuobaudų, o teisės aktais numatytų tvarkų laikymosi, savivaldybės administracijos ir savivaldybės tarybai atsakingos įstaigos tikslų ir funkcijų suderinimo.

„Jokių asmeniškumų šiai įstaigos vadovei niekada neturėjau ir nereiškiau, bet kaip socialinę sritį kuruojantis mero pavaduotojas bei Sveikatos ir socialinės politikos komiteto narys privalau vertinti teisės aktų neatitinkančius vadovės veiksmus bei neefektyvaus rajono biudžeto lėšų naudojimo faktus ir apie tai informuoti visus tarybos narius. Noriu priminti, kad dalis opozicijos narių šiais ir praėjusiais metais diskusijose turėjo aiškią ir ne visada teigiamą nuomonę apie minimos įstaigos vadovės veiklą“, – rašo atsakyme E. Pilypaitis.

Jis laikosi nuostatos, kad problemas reikia įvardyti viešai ir jas spręsti atvirai, nes remiasi politinės veiklos skaidrumo ir viešumo principais.

Opozicija rašė, kad, nepritarus vadovo ataskaitai, kas ir buvo padaryta, taryba turi spręsti jo tinkamumą užimti pareigas, tačiau mero pavaduotojas akcentuoja, kad reglamente tokios nuostatos išvis nėra. Tad jis opozicijos kaltinimus laiko nepagrįstais ir pagrindo atsistatydinti nemato.

Tarybos posėdžio pabaigoje opozicinės frakcijos seniūnas Bernardinas Petras Vainius teiravosi, kokia tolimesnė eiga. Meras Juozas Bertašius priminė, kad visi tarybos nariai gavo jo pavaduotojo atsakymą, o „jei atsakymas netenkina, frakcija turi teisę priimti atitinkamus sprendimus“.

B. P. Vainius plačiau situacijos nekomentavo, motyvuodamas, kad koalicija šiuo klausimu neposėdžiavo, tad neaišku, ar jie imsis kokių nors tolimesnių veiksmų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.