Pikniko virusu užsikrėtė ir šakiečiai?

piknikas parkePraėjusio penktadienio vakarą į Lingio parką viliojo skambanti muzika ir kvapnūs grilio dūmai, o socialiniame tinkle „Facebook“ apie renginį sužinoję žmonės rinkosi kartu pažymėti kaimynų dienos.

Nuotr. Apklausos „Ar esi laimingas?“ rezultatai patvirtino: Šakiai – laimingų žmonių miestas.

„Grilis ir muzika – mūsų, nuotaika, pledukai ir kaimynai – jūsų!“ – gundė renginį organizavę jaunieji Šakių tarybos nariai Mindaugas Tarnauskas ir Laurynas Suodaitis. Jokių garsių kalbų apie lietuviškos politikos ypatumus ar artėjančius rinkimus, gal tik ta pati laisva, antradienį Kaune vykusio Laisvės pikniko dvasia.
 
Draugai, pažįstami, kviesti ir nekviesti dalyviai – visi buvo laukiami ir vaišinami improvizuotos virtuvės šefo Lauryno ruoštais užkandžiais. Jaukiai ant pledukų parke susėdę šakiečiai džiaugėsi vienas kito kompanija ir jaukia aplinka. Jaunuoliai, senoliai, krykštaujantys vaikai... Kiekvienas buvo kviečiamas dalyvauti apklausoje „Ar esi laimingas?“ Rezultatai patvirtino: Šakiai – laimingų žmonių miestas.

„Laimingi vaikai – laimingi tėvai“, – konstatavo organizatoriai džiaugdamiesi šeimų gausa renginyje. Šakių šeimų asociacijos pirmininke Ieva Bernotaitė prisipažino, kad prie iškylos idėjos prisijungė tik tos pačios dienos ryte: „Paprastai ruošiamės ilgiau, o šįkart susisukome per kelias valandas. Nuostabu, kad žmonės taip greitai sureagavo!“ Gero oro sugundyti organizacijos nariai atidarė vasaros sezoną truputį anksčiau. Jų iniciatyva susitikimą papuošė burbuliatorius, o mažuosius linksmino klounas. Smilkstant paskutinėms žarijoms skambėjo ir romantiški gitaros garsai. Organizatoriai viliasi, kad toks susitikimas, kai renkamasi gryname ore su visa šeima ir be alkoholio, nebus paskutinis.

Monika Būblaitytė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.