Vaikystės mieste – pramogos, juokas ir muzika

vaikyste sventeGintarė MARTINAITIENĖ

Sekmadienį J. Lingio parkas virto Vaikystės miestu, kuriame netrūko įvairių užsiėmimų, muzikos, spalvų ir geros nuotaikos. Ar gali būti kitaip, kai parke vyksta dviguba šventė?! Čia nuotaikingai paminėtos Vaikų gynimo ir Tėvo dienos.

Nuotr. Vaikystės mieste netrūko geros nuotaikos ir pramogų. Kol vieni išbandė juoko terapiją, kiti stojo į eilę pasigražinti veidukus ar išmėgino akies taiklumą.

Šakių kultūros centro organizuotame renginyje išties buvo ką veikti. Svarbu norėti ir turėti jėgų išbandyti viską, kas buvo siūloma.

Tradiciškai buvo atidaryta sporto mokykla, kur norintieji jėgas išbandė sportinėse rungtyse, lobio ieškojime, paspirtukų lenktynėse ar kovoje prie šachmatų lentos.

Vaikystės mieste buvo įsikūrusi ir bibliotekėlė „Pasakų šalis“, kur vaikai galėjo paskaityti, dalyvauti viktorinoje (teisingai atsakius į klausimus buvo galima laimėti knygas bei saldžius prizus). Norintieji galėjo spalvinti didžiulį drugelį – akcijos „Vasara su knyga“ simbolį. Renginio metu pagerbta ir Šakių viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus uoliausia skaitytoja Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė Gabrielė Sutkutė, kuriai įteikta Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės padėka. Pasveikinti ir uoliausi 2015 m.  skaitytojai, kuriais tapo šie „Varpo“ mokyklos moksleiviai – Skaistė Pilypaitytė, Dominykas Palubinskas, Viktorija Šleinytė, Justė Jakaitytė, Eva Augustaitytė, Goda Endzelytė.

Įdomios dirbtuvės ir siurprizai mažųjų laukė „Vaikystės akademijos“ palapinėje. Čia buvo galima gaminti atvirukus, verti karolius, apyrankes ar tiesiog piešti. O tada dalyvauti laimės šulinyje, kuriame slėpėsi net 125 prizai, tarp kurių ir nuolaidų kuponai vaikų vasaros stovyklai, ir atšvaitai, ir mielos smulkmenos. Ypač daug dėmesio sulaukė ir tapyba ant veidukų – nusitęsė ilga norinčių pasigražinti eilė: pirmieji lankytojai sugužėjo dar šventei neprasidėjus, o paskutiniai nesiskirstė ir šventei pasibaigus.

„Tokio anšlago nesitikėjome“, – pripažino „Vaikystės akademijos“ vadovė Kristina Lebedžinsienė.

Pirmą kartą Vaikystės mieste įsikūrė ir Indėnų kaimas, kur kūrybiškai praleisti laiką kvietė menų studija „Mena meną“. Gavęs indėnišką vardą galėjai pasinerti į neregėtą ir nematytą pasaulį, kur vyko indėniški ritualai, žaidimai su didžiuliais burbulais, paslaptingais balionais. Norintys gaminosi amuletus, lietaus lazdas ar tiesiog stebėjo tai darančius. Net šventei pasibaigus mažieji nesiskirstė! Tad ar reikia geresnių įvertinimų?

Ne kartą teko išgirsti mažųjų klausimą, ar tikrai išsipiešti veiduką, laimėti prizą ar tiesiog pasinerti į kūrybinius išbandymus galima nemokamai. Taip, aprašytos pramogos buvo nemokamos, o kas norėjo atverti piniginę ir leisti savo atžaloms šokinėti ant batutų ir ragauti įvairių skanumynų, taip pat turėjo galimybę.  

Juoko terapiją aikštelėje prie scenos siūlė išbandyti „Savęs pažinimo studija“ ir studijos instruktorės Daiva Piečaitytė ir Jūratė Arštikaitienė. Nors nedrąsiai, bet atsirado norinčių pasijuokti ir sužinoti, kuo juokas yra naudingas.

Muzikinę programą dovanojo tautinių šokių kolektyvas „Pynė”, Šakių cirko mokyklos auklėtiniai, šiuolaikinio šokio kolektyvas „Viva”, vaikų grupė „Šmiki šmaki“ ir kiti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.