Viešėjo regiono bibliotekininkai

biblioteka regionoBirželio 22 d. Kauno regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų darbuotojai rinkosi Šakių rajono viešojoje bibliotekoje aptarti aktualių klausimų Regiono bibliotekų tarybos posėdyje, susipažino su rajono bibliotekos darbuotojų darbo sąlygomis.

Nuotr. Kauno apskrities viešosios bibliotekos direktorė Asta Naudžiūnienė (dešinėje) ir Kauno regiono bibliotekų tarybos pirmininkė Alina Jackūnienė (viduryje) dėkojo Šakių viešosios bibliotekos vedėjai Reginai Ūsienei, kad ištesėjo žodį ir pasikvietė į Šakius.

Sveikinimo žodį tarusi Kauno regiono bibliotekų tarybos pirmininkė Alina Jackūnienė pasidžiaugė modernia ir patrauklia Šakių biblioteka, padėkojo kolegėms šakietėms už priėmimą.
 
2016-ųjų, Bibliotekų metų, vasarą, nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 8d., visos bibliotekos kviečiamos organizuoti skaitymus vaikams ir jaunimui „Vasara su knyga“. Kauno apskrities viešosios bibliotekos (KAVB ) direktorė Asta Naudžiūnienė apžvelgdama šios programos rezultatus ir artimiausias veiklas kvietė skleisti bendrą žinią: „Skaitymas yra malonumas, skaitymas yra atostogos, skaitymas yra bendravimas.“ Šakių viešosios bibliotekos direktorė Regina Ūsienė informavo, kad jie dalyvauti skaitymuose „Vasara su knyga“ savo skaitytojus kvies visą vasarą: organizuos knygrišybos užsiėmimus, kvies į akciją „Knygų mainytuvės“, pristatys naujas lietuvių rašytojų knygas ir kita.
KAVB Kultūros renginių ir leidybos grupės kultūrinės veiklos vadybininkė Julija Genienė pakvietė visus dalyvauti spalio 7–8 d. Klaipėdoje vyksiančioje knygų mugėje ir pristatyti bent po vieną naują savo krašto leidinį. Šakiečiai planuoja Lietuvos skaitytojus supažindinti su Šakių kalendoriumi.

Regiono bibliotekų tarybos posėdžio metu kalbėta ir apie bibliotekose įdiegiamas inovacijas: bibliotekų tinklaraščio strategiją bei projektų valdymo sistemą Web2Project, kurias pristatė KAVB strateginės plėtros ir inovacijų centro specialistės. Rajono bibliotekos darbuotojai teiks informaciją, viešins savo renginius, projektus ir kitą veiklą minėtame Kauno regiono bibliotekų tinklaraštyje, o rudenį dalyvaus mokymuose ir mokysis prisijungti prie projektų valdymo sistemos Web2Project.

Naujus 2016 m. KAVB laimėtus ir regione numatomus įgyvendinti projektus apžvelgė Aistė Megelinskienė, KAVB Strateginės plėtros ir inovacijų centro Projektų valdymo grupės vadovė. Projektas „Išnykusios praeities ženklai“ prisidės prie intensyvesnės suskaitmenintų kultūros objektų sklaidos Kauno regione. Įgyvendinant jį, bus sukurtas virtualus edukacinis žaidimas, su kuriuo galės susipažinti ir rajono skaitytojai.

Projektas „Mobilibris“, kuris taip pat bus pasiekiamas visiems, padės užtikrinti fonduose saugomų išskirtinių leidinių sklaidą Kauno regione, o inovatyvios parodos ir gerėjanti jų eksponavimo kokybė skatins jaunųjų skaitytojų domėjimąsi Lietuvos ir pasaulio meno paveldu.

Šakių biblioteka visuomet dalyvauja naujuose regiono rengiamuose projektuose. Pavarčius Kauno apskrities viešosios bibliotekos parengtą elektroninį leidinį „Išnykę ir pasikeitę: pastatų istorijos“, prie kurio sudarymo prisidėjo ir Šakių viešoji biblioteka, rasime senuosius Šakių bažnyčios, „Žiburio“ gimnazijos“ pastatus ar karilioną ir fontaną Šakių miesto skvere.

Dalyviai diskutavo bibliotekų tinklo optimizavimo ir kitais klausimais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.