Į renginius – originaliu kvietimu

karys kvietimas
Nuotr. Pagrindinėmis miesto gatvėmis vaikščiojo ir įvairias organizacijas aplankė skirtingomis kelių laikmečių uniformomis apsirengę kariai. Taip jie kvietė į Lietuvos kariuomenės 100-mečio minėjimą.


Jau šiandien Kaune prie „Laisvės kario“ paminklo suplanuotas iškilmingas Lietuvos kariuomenės 100-mečio minėjimas, į kurį originaliai kvietė ir Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės 205 kuopa su savo vade vyr. leitenante Elmyra Baljanaite-Stanevičiene priešaky.
 
Antradienį po pietų skirtingomis kelių laikmečių uniformomis apsirengę kariai vaikščiojo pagrindinėmis miesto gatvėmis, neaplenkdami ir įvairių Šakių organizacijų. Įspūdingiausiai atrodė ir didžiausio dėmesio susilaukė senovinio kario ekipuote pasipuošęs karys. Ši uniforma datuojama XIV a. pab.–XV a.  pr. – su panašia lietuviai kariavo Žalgirio mūšyje.

Kariai užsuko ne tik į policijos komisariatą, biblioteką, pas ugniagesius, bet puikių įspūdžių suteikė „Klevelio“ darželinukams, kurie noriai bendravo su kariais, įsiamžino nuotraukoje, o smalsiausi išdrįso pasimatuoti ir šalmą, patyrinėti kardą. Delegacija aplankė ir „Varpo“ mokyklą, savivaldybės administraciją, kur kariai žaismingai įsiveržė ir į komiteto posėdį bei taip sudrumstė įprastą darbą. Niekas nesupyko. Priešingai – liko sužavėti originaliu kvietimu į renginius. Meras Edgaras Pilypaitis pasveikino karius su sukaktimi ir padėkojo už saugumo jausmą, už pasiaukojimą ir gražų patriotiškumo pavyzdį jaunimui.

Viešnagių metu buvo pristatyti planuojami renginiai, pakviesta į 100-mečio paradą Kaune, padalintos skrajutės apie svarbiausius Lietuvos mūšius. Apie tai sukurtas ir trumpas video.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.