Lina – „Drezdeno žiemos žvaigždžių“ laureatė

bajoriunaite grineviciute
Nuotr. Šakių rajono meno mokyklos fortepijono mokytoja Bronė Bajoriūnaitė ir jos mokinė Lina Grinevičiūtė džiaugėsi Drezdeno tarptautiniame festivalyje laimėta antrąja vieta.


Prieš porą savaičių Šakių rajono meno mokyklos fortepijono išplėstinio ugdymo 1 klasės mokinė Lina Grinevičiūtė ir jos mokytoja Bronė Bajoriūnaitė dalyvavo IX tarptautiniame konkurse-festivalyje „Drezdeno žiemos žvaigždės“ (Vokietija). Čia jaunąją muzikantę lydėjo sėkmė – ji laimėjo antrąją vieta ir buvo apdovanota medaliu, laureatės diplomu bei konkurso statulėle.
 
Pasak B. Bajoriūnaitės, nors konkurso programoje buvo reikalaujama sugroti po du kūrinius, tačiau dėl labai didelio dalyvių skaičiaus reikėjo iš jų pasirinkti vieną, sudėtingesnį. L. Grinevičiūtė ryžosi komisijai pristatyti paskutiniu metu ypač išpopuliarėjusį Volfgango Amadėjaus Mocarto „Turkų maršą“ (sonatos A-dur III dalį). Ir neapsiriko. Tarp gabių jaunų fortepijono muzikantų iš Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Estijos, Lietuvos ir kitų Europos šalių jos grojimas buvo įvertintas antrąja vieta.

Fortepijono mokytoja gyrė savo mokinę už jos darbštumą ir meilę muzikai. L. Grinevičiūtė dalyvauja ir aukštas vietas laimi ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniuose konkursuose „Musica amabille“, „Musica pianoforte“, „Olimpo musicale“. Pernai ji su B. Bajoriūnaite vyko į Vienos tarptautinį konkursą „Edelveisas“ (Austrija), kuriame laimėjo trečiąją vietą.

Tad sėkmė lydi tuos, kurie grodami jaučia malonumą ir neskaičiuoja laiko besimokydami ne tik užduotų, bet ir papildomų kūrinių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.