Poeto eilėse atsispindi subtiliausi jausmų niuansai

silingas knyga
Nuotr. Lekėtiškis Antanas Šilingas į knygą „Aš būsiu laisvas“ sudėjo pastarojo dešimtmečio kūrybą.

Lekėčių bibliotekoje kovo 1 d. sutikta naujausia Antano Šilingo knyga „Aš būsiu laisvas“. Tai trečioji lekėtiškio knyga, į kurią jis sudėjo per pastaruosius dešimt metų sukurtus eilėraščius.
 
Šiais metais išleistoje A. Šilingo knygoje „Aš būsiu laisvas“ sudėti eilėraščiai apie meilę tėviškei ir žmogui, apie gyvenimo prasmę, subtilius jausmus. A. Šilingo eilės be pykčio, su lengva ironija, netikėtomis metaforomis, širvišku eiliavimu. Rinkinyje yra keletas anksčiau parašytų jo eilių, taip pat sudėti naujausi autoriaus trioletai, baladės, humoristiniai eilėraščiai.

„Minčių kurti duoda gyvenimas“, – nedaugžodžiauja autorius.

Vėliau priduria, kad mintys ateina ir naktį, bet eiles dažniausiai rašo vakarais. A. Šilingas pasakojo, kad beveik visus sukurtus eilėraščius jau sudėjo į knygas. Knygos pristatymo metu autorius susirinkusių dėmesį prikaustė linksmais prozos kūriniais. Prie A. Šilingo kūrybos prisilietusios redaktorės Violetos Adomaitienės nuoširdūs žodžiai giliai palietė ir autorių, ir visus besiklausančius. Renginio metu skambėjo Mildos Lepševičiūtės-Vosylės atliekamos dainos bei Regimanto Ramanausko kanklėmis atliekami romansai ir dainos pagal A. Šilingo žodžius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.