Šurmuliavo bendruomenių atstovai

Birželio 10–12 dienomis Karklė (Klaipėdos r.) virto sutartinai dūzgiančiu bendruomenių bitynu. Tradiciniame Lietuvos kaimo bendruomenių susibūrime „Gėlėtas LKBS sąskrydis 2022“ dalyvavo per 50 Šakių bendruomenių centrų atstovų. Sąskrydis buvo skirtas Savanorystės ir Lietuvos jaunimo metams paminėti. Visi turėjo ką aptarti, apie ką pasikalbėti, savo darbais pasipuikuoti, o kartu įžiebti ir naujas idėjas.

Šeštadienio rytą daugiau kai pusšimtis rajono bendruomenių entuziastų pajudėjo iš Šakių. Pirmas darbas – susipažinti: bendruomenių kuratoriai Irena Sakalauskienė, Loreta Adomaitienė, Rasa Kopicė, Audra Atažanovienė, Alvyra Janavičienė, Renata Baltrušaitienė pristatė savo bendruomenes, papasakojo, kaip sekėsi suformuoti komandą, atlikti prisiimtus įsipareigojimus. Kelionės metu surepetuotas ir sąskrydžio prisistatymas. Tam nemažai laiko skyrė naumiestietės Laima Gončiaruk ir Meilutė Andriukaitienė.
 
Atvykę į Karklę, mūsų rajono bendruomenininkai įsirengė kiemelį, paruošė bendruomeninių veiklų ekspoziciją.

Po iškilmingo sąskrydžio atidarymo ir komandų prisistatymo laukė amatininkų dirbtuvės, sąskrydžio turgus bei bendruomenių kiemelių lankymas. Mūsiškiai sėkmingai dalyvavo varžytuvėse „Stiprūs, greiti, gražūs, protingi, kūrybingi“. Seserų Aušros ir Aistės Jankauskaičių, Irenos Kerušauskienės ir Paluobių vyrukų komanda gėdos nepadarė, atitiko visus varžytuvių pavadinime įrašytus reikalavimus.

Naumiestietės M. Andriukaitienės komanda dalyvavo dailininkų rungtyje, kurioje reikėjo iš pajūryje esančių akmenukų, gamtinės medžiagos sudėlioti mozaiką apie rajono bendruomenes. Kadangi šakiečius visose veiklose lydėjo bendrystė, tai prie trijulės prisijungė ir daugiau norinčių padėti.

Jau vakarop visi sąskrydžio dalyviai dalyvavo eisenoje prie jūros ir perdavė linkėjimus „Lietuvai ir Pasauliui“.  

Šeštadienio vakarą buvo įteikti apdovanojimai už sėkmingus pasirodymus. Prizinių vietų šakiečiai negavo, bet pasidžiaugė LKBS pirmininkės Virginijos Šetkienės padėka ir dovanėlėmis rajono bendruomenių vadovams, tarp kurių ir Šakių BCA pirmininkė G. Šnirpūnienė.

Stropiausieji turėjo galimybę dalyvauti Saugumo iniciatyvoje, kurioje galima buvo laimėti dviratį. Dviratis iškeliavo į asociacijos „Naumiestiečių sambūris“ pirmininko Mindaugo Kantauto rankas.

G. Šnirpūnienė dėkojo bendruomeniečiams, kurie rado galimybę atstovauti Šakių rajonui ir pristatyti bendruomeniškas veiklas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.