„Girėnai“ užkariavo festivalio publikos širdis

girenu sokejai bulgarija
Debiutas tarptautinėje scenoje ansamblio „Girėnai“ nariams paliko neišdildomą įspūdį – festivalio „Primorsko 2022“ publikos, dalyvių ir organizatorių palaikymas dar labiau sutvirtino kolektyvą ir sustiprino meilę tautiniams šokiams. V. Venienės nuotr.


Birželio pabaigoje Primorsko mieste (Bulgarijoje) vykusiame XIX tarptautiniame folkloro festivalyje „Primorsko 2022“ tautinių šokių ritmu sukosi kolektyvas „Girėnai“. Lietuvai ir Šakiams atstovavęs Vitalijos Venienės vadovaujamas kolektyvas ne tik džiugino energingais pasirodymais, bet ir surengė triukšmingą lietuvišką vakaronę, o laisvalaikiu leidosi į Bulgarijos istorijos, kultūros bei gamtos tyrinėjimo nuotykius.
 
„Trys koncertinės programos, iškilmingos eitynės leido pristatyti savo tautinį šokį, kultūrą, tautinį rūbą ir garsinti ne tik Šakių kraštą, bet ir visą Lietuvą. O mūsų lietuviška vakaronė, kurios metu buvo pristatoma lietuviška virtuvė ir folkloriniai rateliai, sujungė lenkus, bulgarus, vengrus, serbus, lietuvius į vieną draugišką kolektyvą. Šoko, trypė, vaišinosi visi – ir jauni, ir vyresni“, – įspūdžiai dalijasi V. Venienė.

Šokių kolektyvas  mėgavosi šiltu festivalio dalyvių, žiūrovų bei organizatorių Irinos Yanakievos ir Maksimo Anfinogentovo priėmimu.

„Į festivalį privažiuoja labai daug jaunimo, vaikų kolektyvų. Mūsų kolektyve šoka brandaus amžiaus žmonės ir tai kitiems kėlė nuostabą. Eidavome parade ir mums šaukdavo  „Litva“, mojuodavo, bučkius siųsdavo. Tai buvo didžiausia dovana, labai užmotyvavo šokėjus, kolektyvas dar labiau sutvirtėjo“, – pasakoja V. Venienė.

Moteris juokauja, jog Primorske teko patirti ir pirmų kartų – scenoje kolektyvas pirmąsyk sulaukė meilės prisipažinimo.

„Aš jus labai myliu. Įsimylėjau nuo pirmų muzikos akordų, skrybėlės pakėlimo, energijos pliūpsnio, vidinės šilumos ir šypsenos. Ačiū jums, kad dovanojote  savo šalies kultūrą, kad įnešėte gėrio ir pozityvumo Primorsko festivaliui. Tikiu, kad jūs grįšite pas mus“, – kraštiečiams tarė festivalio prezidentė  I. Yanakieva.

Anot  vadovės, kolektyvo narių galvose jau sukasi mintys apie naujas keliones – greičiausiai ateinančiais metais šokėjai rinksis pasirodyti kitoje, dar nepažintoje šalyje, tačiau kada nors mielai sugrįš ir į Bulgariją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.