Išrinkta gražiausia Gerdžiūnų miestelio sodyba

sodyba_gerdziunaiRugpjūčio 25 dieną vyko, jau tradicine tapusi, Gerdžiūnų miestelio šventė. Šiais metais vyko jau aštuntoji šventė. Gerdžiūniečiai ir aplinkiniai žmonės kasmet susirenka ne tik atsipūsti nuo kasdienių vasaros darbų, pasilinksminti, pasiklausyti muzikos, pašokti, bet ir sužinoti, kam atiteko gražiausios sodybos vardas.

Nuotr. Gražiausios sodybos šeimininkais pripažinti Bronelė Vitkaitienė ir Jonas Petkevičius.

Kriūkų miestelio seniūnė Ona Rakauskienė kartu su keturiais komisijos nariais aplankė daug sodybų, iš kurių reikėjo išrinkti vieną vienintelę. Stengėsi visi sodybų šeimininkai – gėles sodino, žolę pjovė, medelius prižiūrėjo ir šiaip kiemą tvarkėsi. Gražiausios sodybos šeimininkais pripažinti Bronelė Vitkaitienė ir Jonas Petkevičius. Pasak O. Rakauskienės, apžiūrint nugalėtojų sodybą, akys užkliuvo už nuostabą sukėlusio sodybos pasikeitimo. „Anksčiau, kai lankiausi šioje Bronelei Vitkaitienei ir Jonui Petkevičiui priklausančioje sodyboje mačiau vienokį vaizdą, o dabar, nuvažiavę kartu su kitais komisijos nariais, buvome maloniai nustebinti – gražiai atnaujinta ne tik sodybos aplinka, bet ir namų vidus“, − gražiu sodybos pasikeitimu džiaugėsi seniūnė.
 
Džiugina tai, kad sodybos šeimininkai, sulaukę apie 80 metų, netingi ir turi jėgų tvarkingai gyventi ir rūpintis savo gyvenamojo kampelio aplinka. Jonas Petkevičius pjauna žolę ne su elektrine žoliapjove, o su dalgiu, o namų šeimininkė Bronelė puošia duris, suolus pačios dažytais ornamentais ar nertais papuošimais. „Net pašto dėžutė yra apnerta ir papuošta“, − pasakodama šypsojosi O. Rakauskienė.

Dažnai sodybas, namus, kambarius ar namų aplinką sutvarko atvažiavę vaikai ar anūkai. Tačiau šiems garbaus amžiaus žmonėms niekas nepadeda susitvarkyti. „Mums nė nereikia, kad kas nors padėtų, patys sugebame. Turime ką veikt, todėl depresija neužpuola dėl nežinojimo ir nesugalvojimo kuo užsiimti“, − pasakojo gražiausios ir tvarkingiausios sodybos šeimininkai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.