Šv. Kalėdos – stebuklų metas!

kaledos_vaikams„Dar niekad aplink mane nebuvo tiek daug nuostabių žmonių, nustebinusių savo gerumu ir užsidegimu išpildyti kuo daugiau vaikų norų, - atviravo VO „Gelbėkit vaikus“ Šakių skyriaus pirmininkė ir vaikų dienos centro vadovė Jūratė Arštikaitienė. - Iš tiesų, Šv. Kalėdos - stebuklų metas. Tuo šiais metais turėjau galimybę įsitikinti.“

Nuotr. Teta Danguolė iš Vilniaus dovanojo vaikams nuostabią šventinę popietę.

Pasak J.Arštikaitienės, norėtųsi, kad ne tik per didžiąsias metų šventes pildytųsi mūsų svajonės ir norai, kad ne tik prieš Šv.Kalėdas darytume gerus darbus. Gyvenimas pasidarytų daug gražesnis, jei kiekviena diena būtų Kalėdos, kai atleidžiame ir dėkojame, kai mylime ir dovanojame.
 
Didele nelaukta staigmena Šakių vaikų dienos centrą lankantiems vaikams tapo kirpėjos Dianos Šiugždienės dovana – nemokamai apsikirpti ir susišukuoti prieš Šv.Kalėdų šventę. „Tokias akcijas ši kirpėja vykdė prieš keletą metų, - prisiminimais dalijosi Vaikų dienos centro vadovė. – Kurį laiką kalėdinė dvasia buvo prigesusi, tačiau šiemet ir vėl įsiplieskė – popietėje su kirpėja D.Šiugždiene dalyvavę vaikai gavo dovanų  kuponus nemokamai apsikirpti jos kirpykloje.

Dar vienas netikėtas įvykis, ne mažiau nustebinęs J.Arštikaitienę ir Dienos centro vaikus – vilnietės senjoros Danguolės, prieš 5 – 7 metus savanoriavusios VO „Gelbėkit vaikus“, skambutis, kuriuo ji informavo, kad pervedė pinigų vaikų naujametinei šventei surengti. Tad prieš pat Naujuosius metus, gruodžio 28 dieną, Dienos centre skambėjo linksmi vaikų balsai, rinkosi jų tėveliai kartu su mažesniaisiais broliukais ir sesutėmis. Pasak J.Arštikaitienės, renginio pradžioje netikėtai  į duris pasibeldė Kalėdų senelis, kuris norėjo įsitikinti, ar tetos Danguolės dovanos mus pasiekė laiku. Įsitikinęs, kad šventė pačiame įkarštyje, senelis išskubėjo pas kitus stebuklų laukiančius vaikus, o Dienos centro auklėtiniai visus renginio dalyvius džiugino eilėraščiais, šokiais, dainelėmis, mįslėmis, vaišinosi saldumynais ir dėkojo visiems, kurie jiems suteikė tiek nuostabių džiaugsmo  akimirkų, prisidėjo prie galimybės po pamokų laiką praleisti Dienos centre.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.