Gailinos rankdarbių skrynią pravėrus...

matijosaitieneDar prieš Šv. Velykas Sintautų seniūnijos salėje atidaryta pirmoji Keturnaujienoje gyvenančios Gailinos Matijošaitienės kūrybos paroda „Rankdarbių skrynią pravėrus“.
 
Nuotr. Knygos, augalai ir įvairūs rankdarbiai - didžiausia Gailinos aistra.
 
Didžiąją dalį parodos ekspozicijos sudaro G. Matijošaitienės vąšeliu nerti darbai (staltiesės, servetėlės, užuolaidėlės ir kt.), taip pat kryželiu siuvinėti paveikslai. Neseniai moteris pabandė ir šilkografiją, tad parodoje eksponuojami ir keli nauji šia technika atlikti darbai.

Megzti parodos autorė pradėjo nuo devintos klasės, kai išėjo mokytis į Kudirkos Naumiestį. Po vidurinės mokyklos ji baigė virėjų kursus ir 25-erius metus dirbo pagal šią specialybę. Taip pat buvo ir laborantė, ir bendrabučio auklėtoja, ir kultūros namų direktorė, o dabar moteris dirba Šakių ligoninėje. Nemažiau nei darbų Gailina turi ir įvairių pomėgių. Jai patinka ne tik megzti, nerti, siuvinėti, bet ir užsiimti šilkografija, kurti puokštes, kolekcionuoti knygas, sendaikčius. Moteris su didžiule meile prižiūri ir originaliai kuria sodybos aplinką, už ką ne kartą apdovanota kaip gražiausios sodybos šeimininkė. Kadangi G. Matijošaitienė itin kukli moteris, net nėra susirinkusi visų apdovanojimų – ne dėl jų ji dirba. Namuose, klėtelėje, keturnaujienietė yra įkūrusi nediduką muziejų, kur laiko surinktus senus baldus, įrankius, buities rakandus. Ji pripažįsta, kad norėtų lipdyti molį, dirbti su dekupažu, kurti papuošalus, tačiau kūrybą riboja kuklios darbinės pajamos. „Knygos, menas, augalai – už juos atiduočiau viską, galėčiau būti nevalgius. Tokios mano silpnos vietos“, - pripažino parodos autorė.

Dėl jos šiltumo, gerumo, atsidavimo bei pagalbos kitiems ją daugelis vadina tik mažybiškai – Gailute, Gailyte, tad ir parodos metu Gailinai buvo išsakyta daugybė sveikinimų bei linkėjimų.

Paroda Sintautų seniūnijos salėje bus eksponuojama visą balandžio mėnesį.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.