Karpiniuose – gyvenimo istorija

karpiniaiZyplių dvaro centriniuose rūmuose atidaryta Onutės Birutės Surdokienės karpinių paroda, kurią dar gali aplankyti kiekvienas norintis.
 
Nuotr.  Darbuose atsispindi tautiškumas, meilė Lietuvos kaimui, karpiniai stebina atlikimo kruopštumu.
 
Kalvarijietė O. Surdokienė yra Marijampolės kultūros centro parodų organizatorė ir ne vienerius metus bendradarbiauja su Šakių rajono tautodailininkų bendrija „Dailius“, kurios nemažas būrelis narių susirinko pasveikinti autorę garbingo jubiliejaus proga ir susipažinti su jos kūryba - paveikslais, kuriuose sudėliota visa autorės gyvenimo istorija, karpytomis dėželėmis, kuriose įamžintas meilės ir laimės simbolis -. paparčio žiedas. Jos atlieka relikvijorių paskirtį - kiekvienos sukonstruotos iš popieriaus ir karpiniais puoštos dėželės viduje yra paslėpti Onutei mieli simboliai: pačios prie jūros surinkti gintarai, akmenukai ir net jūros vanduo. Darbuose atsispindi tautiškumas, meilė Lietuvos kaimui, karpiniai stebina atlikimo kruopštumu. Kaip sako autorė, tam kad kūryba būtų tobula, reikalingos skaidrios, švarios mintys, todėl Onutė daug metų savo mintis ir išgyvenimus dėsto dienoraščiuose. Pati savo parodą įvardina taip: „Ne paroda, o mano dienoraščio puslapiai. Likimas dovanojo daug nepakartojamų įvykių, kelionių, susitikimų, kuriuose dalyvavo man brangūs žmonės. Nesinorėjo, kad tos likimo dovanos nugrimztų užmarštin. Tad nusprendžiau kažkaip išsaugoti visa tai savyje. Visus įspūdžius ėmiau užrašyti arba iškarpyti. Taip atsirado šie popieriaus reljefo paveikslai, skrynelės - relikvijoriai ir paparčio žiedai. Džiaugiuosi, jei lankytojai šioje parodoje kažką skaitydami supras, arba atras savo pėdsakus.“

Paroda centriniuose Zyplių dvaro rūmuose veiks iki balandžio mėnesio pabaigos.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.