„Šypsena“ nesiliauja skynusi laurų

sypsena cirkasIš Latvijoje vykusio festivalio „Parad alle“ Šakių cirko studija „Šypsena“ parsivežė antrosios vietos nugalėtojų titulą.
 
Nuotr. „Šypsenos“ akrobatai su šokdynėmis nugalėjo stiprias cirko tradicijas turinčių šalių kolektyvus ir dar kartą pagarsino Lietuvos vardą tarptautiniu mastu.
 
Spalio 18 – 19 dienomis Daugpilyje (Latvijoje) vykusiame VII tarptautiniame festivalyje dalyvavo 12 trijų amžiaus grupių kolektyvų iš šešių šalių. Vyriausiųjų amžiaus grupėje Šakių cirko studijos „Šypsena“ akrobatai su šokdynėmis iškovojo antrąją vietą. Plastinio etiudo atlikėja Rūta Kiverytė laimėjo specialųjį prizą, kurį įsteigė Daugpilio kultūros centras. Ekvilibristas Juras Pratusevičius laimėjo specialųjį  prizą, kurį įsteigė cirkas „Madigan“.

„Buvo tikrai stiprūs kolektyvai iš dominuojančių šalių – Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos. Tai, kad mes, lietuviai, parsivežėme antrąją vietą, yra tikrai puikus rezultatas“,- džiaugėsi „Šypsenos“ vadovas Raimondas Januševičius. „Mes nepiktnaudžiaujame nei savivaldybės, nei rėmėjų lėšomis ir važiuojame siekdami ne šiaip dalyvauti, bet ir laimėti“,- teigė vadovas. Pirmąją vietą iškovojo Baltarusijos kolektyvas.

Prizas – taurė ir diplomai. Pavyzdžiui, Baltarusijoje laimėjęs kolektyvas gauna premijas už pasiekimus. Paklaustas apie situaciją pas mus, R. Januševičius nusišypsojo. Jokio paskatinimo finansine išraiška „Šypsena“ nesulaukė. „Mes labai džiaugiamės, kad gauname transportą, kad yra prisidedama prie kelionės išlaidų finansavimo, nes vežti keliolikos asmenų grupę aš neturėčiau kaip. Anksčiau važiuodavau su savo transportu, bet tapęs kultūros centro direktoriumi, deja, neturiu už ką“,- juokėsi R. Januševičius.

Vadovo teigimu, jis dirba ne dėl padėkų, o dėl to, kad tą darbą myli ir to nori. Didžiuojasi, kad turėdami žymiai prastesnes sąlygas treniruotis bei su daug mažiau gyventojų Šakiai, kaip provincija, pajėgūs konkuruoti su kolektyvais, kurie turi nepalyginamas sąlygas. „Tarkime, Baltarusijoje kolektyvui, kuris užėmė pirmąją vietą, jau septyneri metai atiduoti visi sporto rūmai, dirba šeši pedagogai...“ – pasakojo R. Januševičius. Tačiau vadovas teigia, kad tokie pamąstymai jam nuotaikos negadina. „Niekas manęs neverčia, neužkabino to darbo per prievartą. Mes su žmona turime tokį požiūrį į gyvenimą, kad norime siekti kažko daugiau, savo darbais reprezentuoti Šakius, Lietuvą“,- kalbėjo R. Januševičius.

Laimėjusiame „Akrobatų su šokdynėmis“ numeryje dalyvavo: Julius Kelertas, Juras Pratusevičius, Rūta Kiverytė, Agnė Palubinskaitė, Ligita Palubinskaitė, Gabija Aštrauskaitė, Sandra Bendoriutė, Gabija Česnavičiutė,  Kristina Gaižauskaitė, Karolina Išganaitytė, Brigita Zinkevičiutė,Tomas Girdauskas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.