Paminėta aklųjų diena

Spalio 15 dieną Šakiuose paminėta Pasaulinė baltosios lazdelės diena. Lietuvos aklųjų sąjungos Šakių filialas šiuo metu vienija 57 narius, bet tai toli gražu ne visi aklieji mūsų rajone.

Iš 57 Šakių aklųjų organizacijos narių apie pusę yra darbingo amžiaus žmonių, yra užregistruoti penki regėjimo negalią turintys vaikai.

Per praėjusius metus į organizaciją priimti 4 regėjimo negalią turintys žmonės, tiek pat jų iškeliavo ir amžinybėn. „Stengiamės suburti visus rajone gyvenančius regėjimo neįgaliuosius, tačiau, deja, atsiranda tokių, kurie, net ir turėdami negalią, abejoja ir nenori įsijungti į mūsų būrį“,- teigė socialinė darbuotoja Gintarė Kasparevičienė.

Pasak jos, filiale yra 13 vienišų narių. „Du gyvena Sudargo, du Kudirkos Naumiesčio, du Plokščių seniūnijoje, po vieną Lukšiuose ir Gelgaudiškyje, penki Šakių seniūnijoje. Juos lankome mes, padeda giminės ir paskirti socialiniai darbuotojai,“- pasakojo G. Kasparevičienė.

Visiems regėjimo neįgaliesiems ir jų šeimos nariams yra teikiamos bendrosios ir specialiosios paslaugos, mobilumo ir orientacijos mokymas, buitinių įgūdžių ugdymas, palydovo bei skaitovo paslaugos.

Per praėjusius metus, ištikus nelaimei ar esant labai sunkiai finansinei padėčiai, penkiems regėjimo neįgaliesiems buvo paskirtos pašalpos, iš viso išdalinta 1220 Lt. „Galimybės ribotos, bet pagal išgales padedame, kiek tai įmanoma“,- teigė G. Kasparevičienė.

Spalio 15 dieną Šakių kultūros centre vykusiame Pasaulinės baltosios lazdelės dienos minėjimo renginyje buvo perskaityta ir vienbalsiai patvirtinta Lietuvos aklųjų sąjungos Šakių filialo ataskaita, pasveikinti organizacijos nariai su jiems svarbia diena.

Tiek rajono meras Juozas Bertašius, tiek Socialinės apsaugos skyriaus specialistė Virginija Ratkevičienė žadėjo akliesiems visur ir visada padėti bei prisidėti prie jų darbų, linkėjo sveikatos ir stiprybės. „Departamentas sumažino pinigų kiekį, juos naudoja jau daugiau organizacijų, tačiau dalyvaukite, būkite aktyvūs ir tų pinigėlių vis tiek kaip nors atsiras“,- teigė V. Ratkevičienė. Šventės proga buvo pasveikinti ir sąjungos nariai jubiliejų proga.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.