Buvę kolūkiečiai susitiko pastūmėti ilgesio ir nerimo

Nors jau daugiau nei dvidešimt metų Lietuvoje kolūkių nebeliko, nemaža dalis gyventojų juos prisimena su šilčiausiais jausmais. Vieni jų net suorganizavo buvusių kolūkiečių susitikimą.
 
Baltrušiuose gyvenanti Meilė Meištienė teigė, kad susitikimą surengti pastūmėjo atsiradęs ilgesys. Ji norėjo pasidalinti džiaugsmu apie daugiau nei po dvidešimt metų įvykusį susitikimą su buvusiais darbo draugais.

„Buvusiuose kultūros namuose vykęs susitikimas visiems buvusiems „Naujo kelio“ kolūkio specialistams paliko neišdildomą įspūdį. Renginio iniciatorės – darbščios moterys Virginija Naujokaitienė, Dalė Gudeliauskienė, Dalė Lenkaitienė – dviejų fermų vedėjos ir finansininkė“,- vardijo M. Meištienė.

„Sukviesti buvusius darbo draugus moteris paskatino noras pasidalinti savo džiaugsmais ir rūpesčiais bei širdyje atsiradęs nerimas ir ilgesys. Daugelis jų gyvena Baltrušiuose, daugelis kitose koordinatėse, žinoma, kai kurie jau iškeliavę Anapilin“,- teigė buvusi kolūkietė. Vis tik į susitikimą susirinko apie trisdešimt žmonių, kurie panoro tokiu būdu prisiminti senus laikus.

„Visi su džiaugsmu žvelgė vienas į kitą, spaudė rankas, senojo kulturnamio sienos priminė praeityje vykusius renginius, susirinkimus, šventes. Ir miela, ir graudu, daugeliui pajutus, kad jau tamsėja saulėlydžio laukai, o vis dar nesoti širdis ieško jaunystės, praeities ženklų...“- atsiduso M. Meištienė. Moteris pasidžiaugė, kad renginyje dalyvavo ilgametis kolūkio vadovas Romas Gudeliauskas su žmona Maryte, buvusia finansininke. „Jis labai šiltai pasveikino visus buvusius ūkio specialistus, palinkėjo daug gražių, prasmingų darbų, santarvės šeimose. Renginį vedusi V. Naujokaitienė papasakojo daug šmaikščių nutikimų iš praeities, organizavo atrakcionus. Sukomės ir šokio sūkuryje, kokia būtų šventė be to? Visą vakarą mus linksmino Patašinės kaimo muzikantai. Šauniosios moterys vaišino bulvių plokštainiu ir kepsniais, mat ūkis specializavosi bulvininkystėje“,- prisiminė M. Meištienė.

„Tokie susitikimai – tai didžiulė atgaiva ir stiprybė“,- dėkodama organizatoriams teigė moteris.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.