Projektas įgyvendintas, bet darbai nebaigti?

darbai kriukuoseVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Trejus metus rajone vykdytas, nemažai ginčų ir rajono gyventojų nepasitenkinimo sukėlęs vandentvarkos projektas „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Šakių rajone“  pagaliau užbaigtas. Apie tai neseniai visuomenę informavo projektą įgyvendinusios UAB „Šakių vandenys“ vadovybė.  Deja, nors projektas oficialiai ir užbaigtas, paaiškėjo, kad Kriūkų seniūnijoje gerbūvio darbai visgi liko neužbaigti.
 
Nuotr. Gerbūvio darbai nebuvo užbaigti, tačiau darbų priėmimo komisija to nepastebėjo,- ant darbų priėmimo akto visi vieningai pasirašė.
 
Praėjusio mėnesio pabaigoje vykusio rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu tarybos narys, kriūkietis Zenonas Ulkė kreipėsi į rajono tarybą kriūkiečių vardu, prašydamas paaiškinti, kodėl atsakingai ir profesionaliai rangovų atliktus darbus turėjusi įvertinti darbų priėmimo komisija pasirašė po darbų priėmimo aktu, nors gerbūvio darbai Kriūkuose dar buvo neužbaigti?„Dokumentai pasirašyti, o netvarka palikta. Aplinka nesutvarkyta, vietoj žadėtos užsėti vejos auga balandos. Kriūkų gyventojai reikalauja viešai paskelbti, kokie konkrečiai rajono atsakingi pareigūnai ir kodėl pasirašė po priėmimo aktu, nors akivaizdžiai darbai buvo neužbaigti. Manau, šių pareigūnų veiksmus turėtų įvertinti savivaldybės administracija“,- savo ir kriūkiečių nepasitenkinimą ir konkrečius reikalavimus išdėstė tarybos narys. Paaiškėjo, kad tą pačią dieną, kuomet vyko tarybos posėdis, į Kriūkus jau nuskubėjo darbininkai ir pradėjo tvarkyti aplinką. „ Situacija mums žinoma, trūkumus stengsimės pašalinti“,- tarybos narį Z.Ulkę patikino  rajono savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis. Kaip informavo bendrovės „Šakių vandenys“ vadovai, kovo 6 dienos statybos užbaigimo aktą pasirašė darbų priėmimo komisijai, sudarytai iš dešimties narių, vadovavęs Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos, Marijampolės teritorijų planavimo ir statybinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Antanas Pocevičius.

Įgyvendinant vandentvarkos projektą, Kriūkuose statybos ir montavimo darbus vykdė du rangovai,- UAB „Sumeda“, tiesusi nuotekų tinklus, bei „UAB „Litkomas“, vykdęs valymo įrenginių statybą. Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis patikino, kad į tarybos nario Z. Ulkės pretenzijas buvo operatyviai sureaguota. Liepos 1 dieną sukviestas pasitarimas, kurio metu UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Ramutis Janarauskas įpareigotas kontroliuoti, kad artimiausiu metu rangovai iki galo atliktų visus pagal projektą numatytus gerbūvio darbus. Trūkumus statybininkai turėtų pašalinti per savaitę. Tuo tarpu „Šakių vandenų“ atstovas R. Janarauskas neslėpė, jog dėl nekokybiško rangovų darbo įmonė nuolat turėjo ir, ko gero, dar turės problemų. „Mes eksploatuosime objektą, todėl mums aktualu, kad visi darbai būtų atlikti kokybiškai, tikrai nepaliksime ramybėje rangovų. Tačiau dabar yra taip, kaip yra. Žemės darbams yra skirtas metų garantinis laikotarpis. Mes patys esame kreipęsi į tų rajono seniūnijų, kur buvo vykdytas projektas, gyventojus, kad jie, pastebėję tam tikrus trūkumus, mus laiku informuotų. Jei iškils problemų, stengsimės bendromis rangovų ir mūsų įmonės pastangomis jas išspręsti“,- sakė R. Janarauskas, neslėpdamas, kad gerbūvio darbai, kur reikalingas rankų darbas, o ne vien technika, statybininkams sekasi vykdyti itin sunkiai.  

Priminsime, kad Šakių rajone įgyvendinto vandentvarkos projekto bendra vertė siekia  27 mln., 110 tūkst. litų. Jis vykdytas Kriūkuose, Joginiškiuose, Plokščiuose, Kiduliuose, Kaimelyje, Šiaudinėje, Judriuose, Griškabūdyje, Bliuviškiuose, Patašinėje, Lekėčiuose. Įgyvendinant minėtą projektą buvo nutiesta daugiau kaip 35 km vandentiekio ir nuotekų tinklų, pastatyti keturi nauji nuotekų valymo įrenginiai, vieni - rekonstruoti. Galimybę pasinaudoti naujomis centralizuotomis vandentiekio tinklų komunikacijomis turės 148 būstų gyventojai, o 751 rajono gyventojas gali prisijungti prie naujų nuotekų tinklų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.