Nusižengusiems daugiabučių administratoriams – tūkstantinės baudos

Pastaraisiais metais padaugėjo daugiabučių namų gyventojų skundų dėl vieno ar kito namo administratoriaus bei bendrijos pirmininko savivaliavimo ir netinkamo pareigų atlikimo, butų savininkų interesų nepaisymo. Tad Aplinkos ministerija nusprendė sugriežtinti daugiabučių namų administratorių atsakomybę ir dvigubai padidinti baudas už jų padarytus pažeidimus.
 
Šiuo metu pagal ATPK už daugiabučių namų administravimo pareigų nevykdymą arba netinkamą vykdymą administratoriams ir bendrijų pirmininkams taikomos nuo 200 iki 1000 litų administracinės baudos, o už pakartotinius pažeidimus – nuo 400  iki 2000 litų. Šias baudas siūloma padvigubinti ir diferencijuoti pagal pažeidimų pobūdį.

Už pažeidimus, kai netvarkoma patalpų savininkų apskaita, bendrijos narių sąrašas, nesudarytas arba netinkamai sudarytas bendrojo naudojimo objektų aprašas, neteikiamos veiklos ataskaitos savininkams, pažeidžiama butų ir kitų patalpų savininkų susirinkimų šaukimo ar balsavimo raštu organizavimo tvarka ir terminai, nepateikiami dokumentai ir duomenys Juridinių asmenų registrui,  siūloma nustatyti nuo 400  iki 2 000 litų baudą, o už pakartotinius pažeidimus – nuo 800 iki 4 000 litų.

Už pažeidimus, kai nesudaromi ar savininkams nepateikiami namo bendrojo naudojimo objektų atnaujinimo (remonto) ilgalaikiai ar metiniai planai, savininkų sukauptos lėšos namui atnaujinti laikomos ne atskiroje kaupiamųjų lėšų sąskaitoje ar naudojamos ne pagal paskirtį, paslaugų ir rangos darbų pirkimai, išskyrus viešuosius, vykdomi nesilaikant nustatytų reikalavimų, siūloma nuo 1 000 iki 3 000 litų, o už pakartotinius pažeidimus – nuo 2 000 iki 6 000 litų bauda.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.