Lukšių seniūnas prabilo apie savo išgyvenimus

cikana tarybojeSima KAZARIAN
 
Praeito mėnesio tarybos posėdžio pabaigoje Lukšių seniūnas Vidas Cikana žengė į tribūną ir ryžosi papasakoti apie tai, kas jam „guli ant širdies“.
 
Nuotr. Seniūnai turi daugybę reikalų, kuriuos turi suvaldyti ir tai yra sudėtinga“,- kalbėjo V. Cikana, pridūręs, kad visada viską sako viešai – tiek apie save, tiek apie visus kitus.
 
„Dvidešimt ketvirti metai dirbu ir nelabai einu į mikrofonus... Per šitą jūsų (valstiečių – red. pastaba) kadencijos laikotarpį nuo 2002 m. netekę kalbėti, bet dabar nematau kitos išeities“,- tokiais žodžiais savo kalbą pradėjo V. Cikana. Aptaręs istorinius pokyčius nuo Nepriklausomybės atgavimo iki įstojimo į Europos Sąjungą, pateikęs savo įžvalgas, patirtį apie seniūno misiją, jo darbą čia ir užsienyje, V. Cikana prabilo ir apie tai, kad yra daug ūkinių reikalų, kurie seniūnijoje nuolat eina į minusą.
 
Seniūniją pavadino imperija, kurią padeda išlaikyti pats

Anot Lukšių seniūno V. Cikanos, seniūnijos darbui jis naudoja ir asmenines lėšas. „Daug kas netiki, kad aš kiekvieną dieną imu ir pridedu prie seniūnijos gyvenimo savo pinigų. Aš toks žmogus, kad galiu sau neturėti, bet jei reikia rengti šventę – turiu tai padaryti. O renginių kartais būna per savaitę ir po du, ir po tris. Kiekvienais metais pridedu po du tris tūkstančius litų prie plenerų ir šiemet pridėjau. Pirkome traktoriuką – pridėjau aštuonis tūkstančius litų. Taip ir susidaro man per 24 metus... Pagalvojau, o kodėl aš turiu padėti išlaikyti tą visą imperiją, kad ji gražiai atrodytų? Dabar kuriame vaikams sporto parką. Ten labai mažai savivaldos pinigų. Mes daug ką darom iš kitų pinigų“,- pasakojo V. Cikana, kurio atlyginimas per mėnesį yra apie pora tūkstančių litų.

Lukšių seniūnas prisiminė ir gaisrą Zyplių dvare. „Visai neseniai atėjo įsakymas, kad esu atsakingas už dvaro priežiūrą. Jei jis būtų atėjęs anksčiau, su draugais tikrai būtume viską atstatę per mėnesį. Dabar šitas blynas jau atšalęs ir niekam neskanus“,- sielojosi V. Cikana.
 
Pinigų reikia kultūros centrui, autobusiukui

Pasak V. Cikanos, Lukšių skauduliu yra tapęs apleistas, investicijų reikalaujantis kultūros centras. Seniūnas mano, kad lukšiečių kultūriniams poreikiams tenkinti Zyplių dvaro tikrai nepakanka. „Be to, Lukšiai yra vienintelė seniūnija, kuri neturi savo autobusiuko. Yra kapelos, jos važiuoja į koncertus, tai turime eiti, maldauti, prašyti, kad savivaldybė duotų transporto priemonę“,- kalbėjo V. Cikana.

Pasak jo, reikia ir šildymo buvusioje Liepalotų mokykloje, kur dabar įsikūrusi biblioteka.

„Meras sako, kad viską aptaria su seniūnais, bet daug kas nebuvo aptarta. Seniūnai turi daugybę reikalų, kuriuos turi suvaldyti ir tai yra sudėtinga“,- kalbėjo V. Cikana, pridūręs, kad visada viską sako viešai – tiek apie save, tiek apie visus kitus.

Pasak jo, prieš trejus metus, kai buvo ruošiamas strateginis planas, jo miestelio vizija buvo palaikyta išsidirbinėjimu. „Bet man visai tai nerūpi, svarbiausia, kad ji tinka žmonėms“,- aiškino V. Cikana.
 
Meras: „Jo darbus vertinu labai nuoširdžiai“

„Aš asmeniškai Lukšių seniūnui niekada netrukdžiau ir jo darbus vertinu labai nuoširdžiai, o Vidui, matyt, susikaupė vidiniai širdies skauduliai, kad lyg tai mes, administracija, per mažai skiriame dėmesio“,- teigė meras Juozas Bertašius.

Jis sakė, jog Lukšių kultūros centro renovacija yra numatyta strateginiame plane, todėl ateis ta diena, kai ji bus pradėta vykdyti.
„Kai Vidas daro savo darbus, mes net nedrįstam pasakyti, kad tu neimk medžiagų, ar kaip, o tada, kai tos medžiagos būna paimtos, darbai padaryti, mes visada apmokame – niekada apie tai negarsiname, nes manome, kad Vidas niekada nedaro tų darbų, kurių nereikia miesteliui ir ten gyvenantiems žmonėms“,- dėstė meras.

Jis aiškino, jog nors V. Cikana priekaištauja dėl buvusio mokyklos pastato privatizavimo, šiais metais kovo mėnesį bendruomenės centras „Tėviškė“ tarybai adresavo laišką, kuriame pati pirmininkė prašė seną, nereikalingą, seniai nenaudojamą buvusį Liepalotų mokyklos bendrabutį perduoti privatizavimo fondui.

J. Bertašius teigė, jog seniūnas neturėtų renginiams naudoti asmeninių lėšų, todėl pabrėžtinai paprašė administracijos direktoriaus surasti lėšų išlaidoms padengti. Jis pridūrė, jog savivaldybė visada duoda Lukšių seniūnijai autobusiuką ir niekada nėra nepatenkinusi prašymo.

Šia proga meras prisiminė ir V. Cikanos atostogų klausimą. „Direktoriau, jūs nekankinkite Vido Cikanos ir žmoniška tvarka suteikite jam atostogas. O kur jis atostogaus – tai jau jo reikalas. Gal Zyplių dvaro teritorijoje, ar kur kitur praleis tą laiką, nesvarbu“,- sakė J. Bertašius. Kaip žinoma, Lukšių seniūnas V. Cikana savo darbui atiduoda visą savo gyvenimo laiką – jis jau daugybę metų dirba be atostogų, nakvoja dvare. Net ir sirgdamas, pirmenybę jis teikia ne poilsiui, o darbui, rūpesčiui seniūnijos reikalais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.