Niekada nenuleisti rankų įpareigoja žmonių parodytas pasitikėjimas

bastyteVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Kriūkų seniūnijoje įsikūrusi uždaroji akcinė bendrovė „Agrolina” praėjusių metų projekte „GAZELĖ 2013“ buvo pripažinta viena iš sparčiausiai augančių smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių Lietuvoje. Šioje bendrovėje šalies vidurkį viršija ne tik žemės ūkio produkcijos gamybiniai rezultatai, bet ir darbuotojams mokamų atlyginimų dydis. Šiandien kalbamės su daugiau kaip penkerius metus tvirtai „Agrolinos” vairą savo rankose laikančia, energijos bei naujų idėjų niekad nestokojančia įmonės direktore Raminta Bastyte.
 
Nuotr. Kriūkietė R.Bastytė įsitikinusi, kad neužtenka kritikuoti kitus, - reikia kartu ieškoti geresnių sprendimų, įsijungti į aktyvią veiklą.
 
- Rajone ir Lietuvoje esate bene jauniausia moteris, vadovaujanti žemės ūkio bendrovei. Kokios pagrindinės  Jūsų vadovaujamo ūkio veiklos kryptys, kokiais ūkio pasiekimais jau galite pasidžiaugti?
 
- „Agroliną“ įkurė mano senelis Juozas Bastys, vėliau jai vadovavo jo sūnus Mindaugas. Susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, perimti vadovavimą buvo pasiūlyta man. Todėl tai vertinu kaip savotišką darbų tąsą iš kartos į kartą. Į darbą „Agrolinoje“ žiūriu ne kaip į karjeros šuolį, o kaip į parodytą žmonių pasitikėjimą. Mūsų bendrovės pagrindinė veiklos sritis buvo ir liko augalininkystė. Dirbamos žemės plotai siekia beveik 1400 hektarų. Nuo 2006 metų ūkyje taip pat auginami bei veisiami mėsiniai Aubrakų ir Šorthornų veislės galvijai, kurie atrinkti iš žinomo Vokietijos aubrakų veisėjo Ernst – Friedrich Baumer ūkio. Šiuo metu bandą sudaro daugiau kaip 200 galvijų. Kasmet dalyvaujame veislinių gyvulių parodose, esame gavę ne vieną padėkos raštą ir diplomą.

Šių metų augalininkystės  srities gamybiniai rezultatai yra vieni geriausių „Agrolinos“ istorijoje, todėl labai norisi padėkoti už sunkų ir kruopštų darbą visai mūsų komandai, ypač Virgiui Sutkaičiui, Adžiui Noreikai, Andriui Šakiui, Eugenijui Dabašinskui ir visiems, kurie prisidėjo prie įmonės vertės kūrimo. Labai vertinu kartų bendrystę, bendravimą, todėl su dideliu noru ir entuziazmu semiuosi patirties bei išminties iš tų sričių profesionalų, kurie yra sukaupę didelį gyvenimo patyrimą ir tuo noriai dalijasi.
 
- Nemažai jaunų žmonių  linkę laimės ieškoti svetur, - išvyksta dirbti ir karjerą daryti į užsienį. Kiti lieka ištikimi savam kraštui, savo ateitį kuria Lietuvoje. Jūs – viena iš pastarųjų?

- Nesakau, kad nuo vaikystės svajojau dirbti Kriūkuose. Juk nuo penkiolikos metų mokiausi Vilniaus Antakalnio vidurinėje mokykloje. Baigusi teisės ir valdymo bakalauro bei programų ir projektų rengimo, jų valdymo specializacijos magistro studijas, sostinėje dirbau viešųjų ryšių agentūroje vykdančiąja direktore. Ir patiko, ir sekėsi, bet tik savaitgaliais atvykusi aplankyti tėvų, pasijusdavau tikrai laiminga. Turbūt taip jau yra, kad šiandien mano vieta – Kriūkuose. Dabar, kai dirbu ir gyvenu savame krašte, manau, galiu save iš tiesų realizuoti.
 
- Teko girdėti, kad priklausote Gerdžiūnų medžiotojų būreliui ir esate viena taikliausių šaulių ne tik rajone, bet ir Lietuvoje? Kokių dar turite laisvalaikio pomėgių?

 -  Šiemet rugsėjo mėnesį vykusiose Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos šaudymo varžybose pereinamajai „Medžioklės rago” taurei laimėti rungtyje šaudant į „Molinius balandžius“ pavyko iškovoti pirmąją vietą. Sportinėje veikloje geriausiai sekasi šaudymas į lėkšteles. Taip pat labai patinka intelektiniai stalo žaidimai, - šachmatai ir šaškės.
 
- Esate kriūkietė, tad aktyviai įsijungėte į Kriūkų kaimo bendruomenės veiklą. Kokia, Jūsų nuomone, šios veiklos esmė?

- Bendruomenių stiprioji pusė – aktyvūs nariai. Bendruomenės veiklos organizavimas, Europos Sąjungos finansuojamų projektų parengimas, jų įgyvendinimas reikalauja nemažai laiko ir kompetencijų, o svarbiausia – atsakomybės. Atsižvelgiant į tai, jog 2014-2020 metų Šakių krašto VVG strategija labiausiai bus orientuota į verslumo skatinimą, patarčiau visoms bendruomenėms kartu su vietos verslo atstovais susitelkti ir kurti pajamas generuojančius ilgalaikius projektus. Taip dar labiau sustiprėtų šių organizacijų pozicija įvairiose savivaldos gyvenimo srityse.
 
- Nemažai kritikos strėlių pastaruoju metu dėl tam tikrų sprendimų ir viešumo stokos sulaukia Šakių rajono savivaldybės vadovai. Jūs aktyviai dalyvaujate rajono socialdemokratų partijos veikloje ir esate kandidatų į rajono savivaldybės tarybą sąrašuose.  Su kokiais ketinimais ir tikslais dalyvaujate šiuose savivaldybių rinkimuose?

- Visais laikais yra nepatenkintų valdžia. Aš - už kritiką, bet ji turi būti konstruktyvi. Neužtenka kritikuoti, siūlau kartu ieškoti geresnių sprendimų, įsijungti į aktyvią veiklą. Labai svarbu, kad visuomenės interesai išliktų aukščiau už partinius ar asmeninius. Man artimiausios sritys yra jaunimo klausimai ir verslumo skatinimas rajone. Nors savivalda naujų darbo vietų ir nekuria, tačiau esu įsitikinus, kad jos vykdoma kryptinga politika šioje srityje gali ir turi sudaryti tam palankias sąlygas. Aš iš tiesų pasisakau už klestintį Šakių kraštą! Bučiau už tai, kad jau šiandien pagrindinės investicijos pirmiausia būtų nukreipiamos darbo vietoms rajone kurti. Svarbu, kad darbo pasiūla ir užmokestis už jį bei darbo atlikimo kokybė atitiktų darbdavio bei darbuotojo lūkesčius. Darbas daugumai žmonių yra ne tik galimybė užsidirbti pragyvenimui, bet ir investicijos į asmeninę gerovę. Patenkinus šiuos lūkesčius bus galima drąsiau kalbėti ir apie ilgalaikį jaunų šeimų įsikūrimą Šakių rajone. Taip pat laikausi nuomonės, kad biudžetinių įstaigų pensijinio amžiaus sulaukę darbuotojai, galėtų užleisti darbo vietas jaunesniems specialistams. Reikia ryžtis pokyčiams, kurie turėtų teigiamų rezultatų visam rajono gyvenimui.

- Dėkoju už pokalbį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.