Savanoriai iš Vokietijos tęsia gerus darbus

savanoriai vokietijaPraėjusią savaitę Šakių evangelikų liuteronų bažnyčios priestato, kuriame įsikūręs Neįgaliųjų dienos užimtumo centras, stogas nušvito naujomis spalvomis. Nors oras nelepino, savanoriai iš Vokietijos Frank Nestler, Uwe Hofmann ir Matthias Auerswald jį pakeitė nauja ilgaamže danga. Ir visai tai atliko nemokamai.
 
Nuotr. Savanoriai iš Vokietijos Neįgaliųjų dienos užimtumo centrui dovanojo naują stogą.
 
Prieš porą metų Šakių vaikų globos namų pastatui sumontavę ir pajungę saulės energija maitinamą šildymo sistemą, šiandien savanoriai iš Vokietijos tęsia gerus darbus. Jų dėka pakeistas jau susidėvėjęs Neįgaliųjų dienos užimtumo centro 120 kv. m stogas.

Pasak evangelikų liuteronų bažnyčios kunigo, Šakių vaikų globos namų direktoriaus Virginijaus Kelerto, prieš devynerius metus uždengto stogo danga buvo nekokybiška. Ji buvo nupirkta su didele nuolaida, tačiau ne veltui sakoma – kas pigiausia, ne visada būna geriausia. Sužinoję apie kiaurą stogą Šakiuose viešėję savanoriai savo iniciatyva ėmėsi stogo perdengimo darbų, kurie su medžiagomis, atvežtomis iš Vokietijos, kainavo 30 tūkst. Eur.

Vokietijoje prie šios savanoriškos iniciatyvos geranoriškai prisidėjo daug žmonių. Už Brunlos evangelikų liuteronų parapijos tikinčiųjų aukas buvo nupirkti aliuminio lakštai. Prie jų išlankstymo į čerpių konstrukciją geranoriškai prisidėjo firma „PREFA“, kurioje dirba vienas iš savanorių M. Auerswald.

Visi savanoriai per savo atostogas su paruoštomis medžiagomis atvyko į Lietuvą. Vasaros laikotarpiu, kai statybose darbai virte verda, gana sunku gauti kad ir vieną laisvą savaitę. Kadangi stogo dengimo darbams vadovavo pats įmonės „Nestler GmbH & Co KG“ vadovas F. Nestler, tai padaryti buvo lengviau.

Savanoriai, jau ne vienerius metus draugaujantys su Šakių vaikų globos namų auklėtiniais, čia jaučiasi kaip namuose ir labai vertina vaikų rodomą dėkingumą bei nuoširdumą. Tai savanorius ir motyvuoja atvykti čia ir daryti gerus darbus.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.